Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Konkursi

24.04.2017.

„A Sea of Words“ - X međunarodni literarni konkurs

„A Sea of Words“ - X međunarodni literarni konkurs Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“, u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone, objavljuje konkurs za najbolju kratku priču Euro - Mediteranskog regiona pod nazivom “A Sea of Words”.

09.03.2017.

Poziv za učešće u EFP programu "Producers on the move"

Poziv za učešće u EFP programu "Producers on the move"

Na osnovu članstva Crne Gore u mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu Producers on the move. Program koji je namijenjen razvoju i afirmaciji evropskih producenata biće realizovan u periodu 19-23. maj 2017. godine, tokom Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

24.02.2017.

Konkurs za Međunarodni simpozijum vajarstva „Forma Viva 2017“

Konkurs za Međunarodni simpozijum vajarstva „Forma Viva 2017“

Ministarstvo kulture, na osnovu poziva dostavljenog od strane Ambasade Crne Gore u Sloveniji, obavještava zainteresovane umjetnike da je Galerija Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki objavila konkurs za Međunarodni simpozijum vajarstva „Forma Viva 2017“, koji će biti održan od 3. do 29. jula 2017. godine. Konkurs je namijenjen vajarima koji imaju iskustva u radu sa drvetom. Organizator će odabrati ukupno tri vajara za učešće na Simpozijumu, a njihove skulpture će biti izložene u krugu galerije.

24.02.2017.

Rezidencijalna stipendija za pisce u Gracu

Rezidencijalna stipendija za pisce u Gracu

Ministarstvo kulture, povodom obavještenja Ambasade Austrije u Crnoj Gori, informiše zainteresovane pisce da je grad Grac objavio poziv za dodjelu stipendije „Pisac grada Graca“. Stipendija se dodjeljuje za period od septembra 2017. godine do avgusta 2018. godine, a namijenjena je piscima koji posjeduju:

10.01.2017.

Konkurs za učešće u EFP programu „Future Frames-10 new filmmakers to follow“

Konkurs za učešće u EFP programu „Future Frames-10 new filmmakers to follow“

Shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu „Future Frames - 10 new filmmakers to follow“.

01.12.2016.

Konkurs za najbolji istraživački prilog objavljen u medijima u 2016. godini na temu „Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori“

Ministarstvo kulture, u skladu sa Strategijom za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020, objavljuje K O N K U R S za najbolji istraživački prilog objavljen u medijima u 2016. godini na temu „Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori“

25.11.2016.

K O N K U R S za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2017.godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2017. godini realizaciju programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

25.11.2016.

K O N K U R S za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2017. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2017. godini, u okviru programa “Razvoj kulture na sjeveru”: 1) nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak);

25.11.2016.

K O N K U R S za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2017. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2017. godini nove projekte i programe iz sljedećih oblasti: 1. Likovna umjetnost (međunarodni programi saradnje - samostalne i kolektivne izložbe u inostranstvu i učešće u ostalim međunarodnim programima, konferencije, kolonije, radionice, stručna usavršavanja; stručne likovne publikacije; retrospektivne izložbe od značaja za crnogorsku kulturu)

14.11.2016.

EU Collective Plays: Takmičenje u pisanju dramskog teksta “Matteo Latino”

Projekat EU Collective Plays! čiji je suosnivač Program Evropske unije Creative Europe organizuje takmičenje u pisanju dramskog teksta “Matteo Latino”, za pisce mlađe 30 godina.