Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Међународни конкурс за три радна мјеста у будућем Секретаријату на Цетињу

Датум објаве: 19.11.2010 13:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Савјет за регионалну сарадњу из Сарајева расписао је конкурс за три радна мјеста у Секретаријату који ће бити смјештен на Цетињу. Расписани конкурс односи се на Шефа Секретаријата, Пројектног менаџера и Администратора у Секретаријату. Конкурс је отворен до 30. новембра 2010. године, а детаље можете наћи на

хттп://www.рцц.инт/индеx.пхп?ацтион=паге&ид=3&линк_ид=9

Секретаријат на Цетињу биће формиран као техничко тијело које ће Савјету за регионалну сарадњу из Сарајева омогућити да имплементира компоненту Б - План интегрисаног пројекта рехабилитације са прегледом архитектонског и археолошког насљеђа - Регионалног програма за културну и природну баштину Југоисточне Европе. Овај програм је заједничка иницијатива Савјета Европе и Европске комисије, а реализује се у земљама Југоисточне Европе од 2003. године. Осим Црне Горе, у програм су укључене: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Косово, Македонија, Румунија и Србија. Програм се имплементира кроз три компоненте: План институционалног и стручног развоја, План интегрисаног пројекта рехабилитације са прегледом архитектонског и археолошког насљеђа и Пилот пројекат развоја локалних заједница Скадарског језера. Сврха цјелокупног Регионалног програма је да кроз низ појединачних пилот активности представи културну баштину као ресурс за одрживи развој локалних заједница, као и да уз иновативне приступе унаприједи заштиту и презентацију културне баштине. Примјеном јединствене методологије у свим земљама учесницама програма, поспјешује се билателарна и мултилателарна сарадња.
У оквиру компоненте Б - Плана интегрисаног пројекта рехабилитације са прегледом архитектонског и археолошког насљеђа и њене посљедње фазе Љубљана процеса ИИ, која почиње од јануара сљедеће године, дошло је до реорганизације методологије па је у читав програм укључен и Савјет за регионалну сарадњу из Сарајева, који ће бити директно одговоран за спорвођене овог трогодишњег пројекта.