Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана

Датум објаве: 17.01.2013 16:22 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе упућује јавни позив умјетницима да се пријаве за учешће на овогодишњем Бијеналу младих умјетника Европе и Медитерана. Бијенале се одржава од 6. јуна до 7. јула 2013. године у Анкони, Италија.

Тема овогодишњег Бијенала је дефинисана у оквиру мултидисциплинарног пројекта «Медитерранеа16» под називом ’Дозвољене грешке’.
Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана је међународна асоцијација чији је основни циљ промовисање стваралаштва младих талентованих умјетника и подстицање међукултурних размјена.

Право учешћа имају ликовни и филмски ствараоци, књижевници, позоришни извођачи, плесачи, музичари, дизајнери и културни истраживачи до 35 година старости (рођени до 31. децембра 1977. године).

Приоритет ће имати ствараоци који се први пут пријављују на умјетнички догађај у организацији Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана.

Селекцију учесника ће извршити међународни тим кустоса Бијенала, на основу квалитета достављене пријаве и кореспондирања са тематским концептом догађаја под називом ’Дозвољене грешке’.

Пријава се врши електронским путем до 27. јануара 2013. године попуњавањем апликационог формулара на сљедећем линку:
хттпс://адобеформсцентрал.цом/?ф=%2АеКзq1ПЦОСЗАиЈКмзер4кг

Према пропозицијама Бијенала, трошкове смјештаја и оброка за умјетнике сноси организатор догађаја, а путне трошкове и трошкове транспорта и осигурања радова покрива Министарство културе.

Овдје можете преузети концепт овогодишњег Бијенала.