Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2012. години на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Датум објаве: 21.02.2013 14:02 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у складу са чланом 91 Закона о државној управи (Сл. лист РЦГ, бр. 38/03, Сл. лист ЦГ бр.22/08), чланом 3 Закона о медијима (Сл. лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02) и чланом 63 Уредбе о организацији и начину рада државне управе (Сл. лист ЦГ, бр. 59/09, 7/11, 40/11), објављује

К О Н К У Р С
у области медија

Најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2012. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“


Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари медија регистрованих у Црној Гори.
На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије) који унапређују општу информисаност грађана о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду јануар-децембар 2012. године.

Конкурсни рад потребно је доставити на сљедећи начин:

Текст објављен у штампаном медију доставити по могућности у оригиналу или квалитетну копију текста на којој се јасно види лого новине, аутор/и и датум објављивања.

Радијски текст доставити на ЦД-у у мп3 формату, а телевизијски на ДВД-у, са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/и, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.

У случају да се кандидује тим аутора, имена учесника треба да буду обавезно наведена у пријави (нпр. истраживачи, новинари, уредници). Тимска кандидатура може да укључи највише 5 особа.

Радове који су предмет конкурса потребно је доставити најкасније до 20.марта 2013.године.

Разматрање достављених радова и избор најбољег истраживачког рада обавиће стручна комисија у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Аутору најбољег истраживачког рада биће уручена Плакета, као и новчани износ од једне ипо просјечне нето зараде у Црној Гори у претходној години. У случају тимске кандидатуре, новчани износ се дијели равноправно на особе које су као учесници наведени у пријави.
Поводом резултата конкурса Министарство културе организоваће уручење 8. априла 2013. године, на Свјетски дан Рома.

Пријавни формулар се може преузети овдје .

Пријаве са потребном документацијом подносе се у четири примјерка непосредно или поштом, са назнаком–Конкурс на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ – на адресу: Министарство културе, Улица Његошева, 81250 Цетиње.

Конкурс почиње даном објављивања на wеб сајту Министарства културе.
Непотпуна и неблаговремена документација неће бити разматрана.
Резултати конкурса биће јавно објављени.
Додатне информације се могу добити у Сектору за медије на телефон: 020 231- 196.