Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Еуропеан Филм Промотион (ЕФП)

Конкурс за учешће у Програму Продуцерс он тхе мове

Конкурс за учешће у Програму Продуцерс он тхе мове
Датум објаве: 21.02.2013 15:34 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Добијањем статуса земље чланице у Еуропеан Филм Промотион, Црна Гора стекла је право делегирања својих представника за учешће у програмима те мреже.

Министарство културе, на основу пропозиција ЕФП, позива заинтересоване црногорске продуценте да се пријаве на конкурс у програмском сегменту Нетwоркинг - Продуцерс он тхе мове.

Право учешћа имају филмски продуценти не старији од 45 година, са напредним знањем енглеског језика, који су реализовали најмање један, а не више од 4 играна или документарна филма, уколико њихов посљедњи филм испуњава барем један од наведених услова:

• Да је, у прошлој години, селектован од стране једног од највећих фестивала, као што су Сунданце, Ротердам, Берлин, Кан;
• Забиљежио успјех на домаћем тржишту;
• Приказан у другим земљама;
• Или је уврштен у званичну селекцију овогодишњег Канског фестивала, као продуцентски или копродуцентски пројекат.

Апликаициони формулар, са обавезним прилозима, потребно је доставити до 1. марта 2013. године, у затвореној коверти, на адресу:

Министарство културе
Његошева улица 81250 Цетиње
Са назнаком: За конкурс (Продуцерс он тхе мове) – Еуропеан Филм Промотион

Стручна комисија Министарства културе, сходно правилима ЕФП, одабраће, на основу овог конкурса, једног продуцента, који ће имати право да на овогодишњем Међународном филмском фестивалу у Кану представи своје досадашње стваралаштво, учествује на састанцима са потенцијалним иностраним партнерима за будуће пројекте, док ће његов стручни и стваралачки профил бити заступљен у публикацијама које ће бити штампане у оквиру овог програмског сегмента Еуропеан Филм Промотион, како би били препознати укупни потенцијали продуцента.
Министарство културе покриће трошкове котизације у износу 1.500,00€, док је одабрани продуцент у обавези да себи обезбиједи пут и боравак у Кану.


За више информација се можете обратити Илији Суботићу, савјетнику за аудиовизуелне дјелатности у Министарству културе, путем телефона 041 232 583, е-маил: илија.суботиц@мку.гов.ме.