Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

ВИ литерарни конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона А Сеа оф Wордс 2013.

ВИ литерарни конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона   А Сеа оф Wордс 2013.
Датум објаве: 19.04.2013 16:20 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницуФондација Ана Линд
Европски институт за Медитеран


О б ј а в љ у ј у
ВИ литерарни конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона
А Сеа оф Wордс 2013.


Међународна фондација Ана Линд са сједиштем у Александрији, у сарадњи са Европским институтом за Медитеран из Барселоне објављује ВИ Конкурс за најбољу кратку причу младих писаца од 18 до 30 година из 43 земље Европе и Медитерана.

Овогодишња тема конкурса: “Грађани Европе и Медитерана“ одређена је у складу са Европском годином грађана, и односи се на литерарна дјела која одражавају ставове младих генерација о развоју грађанске свијести и унапређењу вриједности, међукултурног дијалога и солидарности у друштву.

Кандидати из Црне Горе треба да доставе на е-маил цонцурсо@иемед.орг до 25. маја 2013. године:

• Оригиналне, до сада необјављиване кратке приче до 2500 ријечи на црногорском језику или на неком од језика у службеној употреби у Црној Гори;
• Основне податке о аутору (име и презиме, датум и мјесто рођења, националност, поштанска и е-маил адреса).

Европски институт за Медитеран ће пристигле приче и податке о ауторима из Црне Горе доставити Министарству културе Црне Горе, које ће након предселекције одабране приче превести на енглески језик и прослиједити интернационалном жирију.

Интернационални стручни жири ће од пријављених прича из 43 земље одабрати 15 најбољих и резултате објавити у августу 2013. године. Приче 15 одабраних аутора биће објављене у књизи „Сеа оф Wордс“, а аутори позвани на церемонију проглашења најбољих кратких прича у септембру 2013. године у Барселони, уз обезбијеђен боравак са културним програмом у Шпанији.

Додатне информације о овом међународном конкурсу могуће је добити на веб страници Европског института за Медитеран хттп://www.иемед.орг/ и путем е-маила борис.абрамовиц@мку.гов.ме