Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за стипендирање резидентних боравака намијењен књижевницима

Датум објаве: 18.02.2014 10:02 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе информише да је Централна европска инцијатива (ЦЕИ) у сарадњи са Удружењем словеначких писаца објавила конкурс за стипендирање резиденцијалних боравака намијењених књижевницима, у оквиру кога ће бити обезбијеђен грант у износу од 5.000 ЕУР за тромјесечни боравак у једној од земаља чланица ЦЕИ по избору кандидата.

Циљ ове иницијативе је промоција младих писаца из земаља Централне Европе које још увијек нису чланице Европске Уније. Конкурс је отворен и за црногорске књижевне ствараоце.

Стипендиста ће бити гост 29. Међународног књижевног фестивала Виленица, који ће бити организован од 3. до 7. септембра 2014. на различитим локацијама у Словенији.

Име добитника стипендије биће објављено на конференцији за штампу крајем августа, а стипендија ће бити додијељена на свечаној церемонији отварања Фестивала Виленица.

Право учешћа имају књижевници старости до 35 година. Тромјесечни резиденцијални боравак мора бити уприличен између 3. септембра 2014. до 3. септембра 2015.

Апликациони пакет мора да садржи сљедећу документацију:

1. Регистрациони формулар;
2. ЦВ кандидата на енглеском језику (највише 1800 карактера без размака);
3. Копију важећег личног документа или пасоша, са јасно означеним датумом и мјестом рођења, као и држављанством кандидата;
4. Библиографију кандидата на енглеском језику (највише 3600 карактера без размака).
5. Опис пројекта на којем ће се радити током тромјесечног резиденцијалног боравка, на енглеском језику (2000 – 4500 карактера без размака). Пројекат мора бити књижевно дјело (независно од жанра или теме), а не истраживачки пројекат.
6. Потписано писмо препоруке на енглеском језику (највише 1800 карактера без размака; писма без потписа неће бити разматрана).

Рок за достављање пријава је 30. април 2014. Пријаве се шаљу у запечаћеној коверти обичном поштом на адресу:
Словене Wритерс’ Ассоциатион
(Wритер ин Ресиденце)
Томшичева 12
СИ-1000 Љубљана
СловениаЗа више информација, можете контактирати Удружење словеначких писаца, најкасније 14 дана прије истека рока за достављање пријава (емаил: нана.вогрин@виленица.си, факс: 00386 1 42 16 430).

Регистрациони формулар на енглеском језику можете преузети овдје.
Текст конкурса на енглеском језику можете преузети овдје.