Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Еуропеан Филм Промотион (ЕФП)

Конкурс за учешће у програму Продуцерс он тхе мове

Конкурс за учешће у програму Продуцерс он тхе мове
Датум објаве: 24.03.2014 10:55 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


На основу позива који је Еуропеан Филм Промотион (ЕФП) доставио Министарству културе 20. марта 2014. године, обавјештавамо заинтересоване филмске продуценте из Црне Горе да се могу пријавити на конкурс за учешће у програмском сегменту Нетwоркинг - Продуцерс он тхе мове.

Право учешћа имају филмски продуценти не старији од 40 година, који су реализовали најмање један дугометражни играни филм међународне копродукције и уколико је тај или неки од раније реализованих филмова приказан у другим земљама.

Апликациони формулар, са скенираним доказима који потврђују задовољавање тражених критеријума, потребно је доставити до петка, 28. марта 2014. године у 12 сати, на е-маил: илија.суботиц@мку.гов.ме.

Стручна комисија Министарства културе, сходно правилима ЕФП, одабраће, на основу овог конкурса, једног продуцента, који ће имати право да на овогодишњем Међународном филмском фестивалу у Кану, током шестодневног боравка, представи досадашње стваралаштво, учествује на појединачним и групним састанцима, укључујући пичинг сесије и студије случаја, док ће његов стручни и стваралачки профил бити заступљен у штампаним материјалима овог програмског сегмента Еуропеан Филм Промотион.

Министарство културе покриће трошкове партиципације у износу 1.500,00€, а суфинансираће пут и боравак одабраног продуцента у Кану. 

За више информација се можете обратити Илији Суботићу, савјетнику за аудиовизуелне дјелатности у Министарству културе (041 232 583).