Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015
Датум објаве: 02.02.2015 16:19 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе обавјештава да је међународна фондација Форум словенских култура (ФСК), чија је пуноправна чланица и Црна Гора, објавила конкурс за награду Жива 2015, којом се уважавају и промовишу успјешне праксе у области музејске дјелатности и подржава размјена знања и искуства у границама земаља чланица и шире.

Награда је установљена 2012. године, а у оквиру ње је 2014. године додијељено посебно признање Народном музеју Црне Горе за најбоље искоришћене ресурсе у области музејске дјелатности на просторима словенских земаља.

Право подношења пријава имају црногорски музеји различитих типова: научни, технички, индустријски музеји и научни центри као и историјски, етнографски, архитектонски и природњачки музеји, независно од датума оснивања, на локалном, регионалном или државном нивоу.

У процесу селекције, међународни жири који ће формирати експерти из држава чланица ФСК и представници Европске музејске академије, обратиће посебну пажњу на сљедеће сегменте:

- друштвену одговорност,
- креативност,
- интерпретацију,
- комуникацију,
- успјешно коришћење ресурса,
- едукацију,
- конзервацију и научно-истраживачку дјелатност,
- одрживост у будућности.

Комплетан апликациони досије, на енглеском језику, мора садржати:

1. Потписано пратеће писмо у пдф формату;
2. Потписано писмо прихватања услова конкурса, као и изјаву апликанта, у пдф формату;
3. Испуњени и потписани апликациони форумулар у пдф формату;
4. Посебни фолдер насловљен Имагес са највише 20 дигиталних фотографија, у ЈПЕГ формату резолуције 300дпи), са једном фотографијом екстеријера музеја, и приказима поставки и изложених умјетничких дјела, и фотографијама који на најбољи начин илуструју и подржавају кандидатуру. Фотографије морају бити ослобођене ауторских права, и потребно је доставити и писмено овлашћење којим се омогућава да их ФСК и Европска музејска академија користе у некомерцијалне сврхе у штампаном и електронском материјалу, и у програмима обуке;
5. Посебни фолдер насловљен Отхер који садржи скениране примјере брошура, флајера или другог промотивног материјала који се односи на активности музеја, по избору.

Комплетан материјал је потребно доставити Форуму словенских култура на адресу тина.хуремовиц@фск.си до 15. фебруара 2015.

За више информација можете се обратити Тини Хуремович (емаил: тина.хуремовиц@фск.си , тел. (+) 386 (0) 41 377 676).