Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за суфинансирање пројеката Фонда за сарадњу Централно-европске иницијативе (ЦЕИ)

Датум објаве: 18.04.2016 11:57 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе обавјештава да је Централно-европска инцијатива - ЦЕИ, чија је држава чланица и Црна Гора, објавила позив за достављања пројеката који ће бити финансирани из Фонда ЦЕИ за сарадњу у области мобилности и повезивања.


У складу са Акционим планом ЦЕИ 2014-2016, пројекти морају бити реализовани у једној од 11 области активности сарадње, од којих црногорским културним дјелатницима и медијског заједници од посебног интересовања могу бити Област 9 – Међукултурна сарадња, и Област 10 – Медији.


Прихватљиви подносиоци пројеката су црногорске јавне и приватне институције и организације, укључујући организације цивилног друштва, као и регионалне и међународне организације, а пројектни приједлози треба да се фокусирају на изградњу капацитета и дијељење искустава и знања између држава чланица ЦЕИ које су чланице ЕУ и оних које то нису, попут Црне Горе. Висина гранта ЦЕИ је до 15.000 еура (што не представља више од 50% укупног износа пројекта), и то за активности у форми конференција, семинара, радионица и обука.


Рок за достављање пројектних приједлога је 23. мај 2016, а период имплементације пројеката је од 1. јануара до 21. децембра 2017. године.


Апликациони формулар, Акциони план ЦЕИ 2014-2016 и пратећу конкурсну документацију можете преузети са адресе:хттп://www.цеи.инт/цонтент/цеи-лаунцхес-цалл-пропосалс-цо-финанцинг-цооператион-ацтивитиес-0 .


Контакт тачке у Министарству културе су: Борка Вуковић (борка.вуковиц@мку.гов.ме), за област Медија, и Ана Савјак (ана.савјак@мку.гов.ме) за област Међукултурне сарадње.