Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Еуропеан Филм Промотион - Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс 2017

Еуропеан Филм Промотион - Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс 2017
Датум објаве: 03.10.2016 14:03 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Сходно позиву паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе обавјештава заинтересоване кандидате да се могу пријавити за учешће у програму Схоотинг старс, који је намијењен представљању глумачких талената широј кинематографској јавности током Међународног филмског фестивала Берлинале 2017. године.

 
Право учешћа имају црногорски глумци/глумице до 32 године старости, који су већ започели успјешну каријеру у својој земљи, потом играли главну улогу у дугометражног играном филму црногорске или иностране продукције који је први пут јавно приказан у периоду од 18 мјесеци прије овог избора, или глумили у филму који ће бити приказан на предстојећем Берлиналу.
 
Од кандидата се такође очекује напредно знање енглеског језика и одлучност да сарађује у свим прес и промотивним активностима, током обавезног присуства у Берлину од 11-14. фебруара 2017. године.
 
Предност ће имати глумац/глумица чија су улога или филм награђени у Црној Гори, односно уколико је њихов филм добро познат (селектован на различитим фестивалима, приказан у неколико земаља), а посебно ако је кандидат глумио у филму који излази 2017, како би се отвориле могућности за промоцију.
 
Апликационе формуларе, доказе којима се потврђује задовољавање тражених критеријума, као и додатне прилоге, неопходно је доставити најкасније до 7. октобра 2016. године на адресу:
 
Министарство културе
Улица Његошева, 81250 Цетиње
Назнака: Конкурс – Схоотинг старс, Еуропеан Филм Промотион
 
Додатне прилоге у смислу овог конкурса чини:
 
- Шест ДВД копија селектованог филма и шест копија схоwреел-а (или стреаминг линкови) са енглеским титлом;
- Кратак синопсис филма на енглеском језику;
- Колор фотографија - портрет кандидата високе резолуције (210x148мм,300дпи), и, уколико је могуће, фотографија цијеле фигуре;
- Кратка биографија и филмографија кандидата на енглеском језику;
- Контакт адреса агента и кандидата;
- Потписана и овјерена изјава кандидата и продуцента на црногорском и енглеском језику да Еуропеан Филм Промотион може за потребе маркетиншке кампање користити фотографије и исјечке из филма, односно схоwреел-а, без обавезе плаћања финансијских накнада по основу ауторских и других права.
 
Предселекцију једног кандидата у Црној Гори врши Стручна комисија Министарства културе, на основу овог конкурса, а сходно правилима ЕФП, док о финалном избору кандидата одлучује међународни експертски жири који образује наведена паневропска мрежа.
 
Уколико црногорски кандидат буде одабран за учешће од стране међународног експертског жирија ЕФП-а, Министарство културе, осим трошкова кандидатуре, суфинансираће пут, боравак и све промотивне активности у Берлину.
 
За више информација се можете обратити Илији Суботићу, представнику Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (илија.суботиц@мку.гов.ме).
 
Апликационе формуларе можете преузети овдје: Формулар 1. и  Формулар 2.