Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“
Датум објаве: 10.01.2017 15:16 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Сходно чланству у паневропској мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“.

Ријеч је о програму који је намијењен промоцији младих европских редитеља и реализује се током Међународног филмског фестивала у Карловим Варима (КВИФФ).

Право учешча имају студенти режије или редитељи који су дипломирали у 2016/2017. години.

Филм или дипломски филм (кратки/средњеметражни до 60 минута), којим се аплицира, мора бити произведен у прошлој или овој години, а премијерно приказан након 1. августа 2016. године.

У обзир долази и радна верзија филма, али у комбинацији са додатним примјерима досадашњег стваралаштва кандидата.

Апликациони формулар са обавезним прилозима, вимео линком (енглески титл) и ДВД копијом филма без титла, неопходно је доставити до 1.2.2017. године на адресу:

Министарство културе
Његошева улица
81250 Цетиње
Назнака: Конкурс Еуропеан Филм Промотион

На основу пропозиција ЕФП-а и овог позива, предселекцију једног кандидата у Црној Гори врши Стручна комисија Министарства културе, а финалну селекцију КВИФФ.

Уколико црногорски кандидат буде одабран за учешће, у обавези је да о својем трошку изради ДЦП копију филма са енглеским титлом за потребе чешке премијере. Од кандидата се, такође, очекује и присуство на КВИФФ од 2-5. јула 2017. године.

Министарство културе финансираће партиципацију у програму, те пут и смјештај у Карловим Варима.
Осим премијере филма на референтном европском фестивалу, одабрани редитељи биће у прилици да учествују у различитим сесијама, мајсторским радионицама и промотивним активностима којима се афирмишу њихови укупни стваралачки потенцијали.

За додатне информације заинтересовани кандидати могу се обрати Илији Суботићу, представнику Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (илија.суботиц@мку.гов.ме).