Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Позив за учешће у ЕФП програму "Продуцерс он тхе мове"

Позив за учешће у ЕФП програму "Продуцерс он тхе мове"
Датум објаве: 09.03.2017 16:03 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


На основу чланства Црне Горе у мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму Продуцерс он тхе мове.

Програм који је намијењен развоју и афирмацији европских продуцената биће реализован у периоду 19-23. мај 2017. године, током Међународног филмског фестивала у Кану.

Право учешћа имају продуценти до 45 година старости, с напредним знањем енглеског језика.
За потребе предселекције заинтересовани кандидати су у обавези да на енглеском и црногорском или језику у службеној употреби у Црној Гори, доставе:

- Мотивационо писмо;
- Опис пројекта којим се желе представити на наведеној платформи, уз синопсис и редитељску експликацију (уколико постоји);
- Финансијски план пројекта.

Уз наведене материјале неопходно је приложити и попуњен упитник (без уноса бодова), као и пријавни формулар, које можете преузети овдје.

Рок за достављање апликације је 18. март 2017. године на адресу:

Министарство културе
Његошева улица
81250 Цетиње
Назнака: Конкурс Еуропеан Филм Промотион


На основу пропозиција мреже и овог позива, предселекцију једног кандидата у Црној Гори врши Стручна комисија Министарства културе, док ће дведесет финалиста из земаља чланица мреже, системом бодовања, бити одабрано од стране ЕФП.

Уколико буде финално селектован за учешће, продуцент би био у прилици да представи филмски пројекат на којем тренутно ради, учествује у пичинг сесијама, групним и индивидуалним састанцима, док ће његов портфолио бити заступљен у прес и промотивним материјалима у Кану.

Министарство културе платиће партиципацију у износу 1.500€, те размотрити могућност покривања других трошкова који произилазе из учешћа.

У програму Продуцерс он тхе мове, најзаначајније паневропске мреже за промоцију кинематографије, до сада су учествовали продуценти Сехад Чекић и Иван Ђуровић.

Контакт: Илија Суботић, представник Црне Горе у Еуропеан Филм Промотион (илија.суботиц@мку.гов.ме).