Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.

Међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.
Датум објаве: 28.08.2017 08:13 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе Црне Горе расписује међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.

Логотип програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020, као заштитни знак пројеката и различитих пројектних активности унутар Програма, треба да представља оригинално рјешење које одражава основне циљеве Програма, чији је детаљан опис саставни дио овог конкурса.

Конкурсни материјал:

Заинтересовани аутори/ауторке у обавези су да, у коверти на чијој полеђини је истакнута само шифра, доставе:

1. Рјешење логотипа које подразумијева испис ријечи на црногорском и енглеском језику Креативна Црна Гора и Цреативе Монтенегро, одштампано на А4 формату папира, потписано шифром у доњем десном углу сваке тражене варијанте логотипа, као и информације, у лијевом углу, које изражавају ЦМYК вриједности сваке задате боје.
а) У боји.
б) Аплициран логотип у боји на цртежу коверте, меморандума и плаката, као и на другим промо материјалима по избору аутора/ауторки.
ц) Једнобојно (у изабраној једној боји и у црно-бијелој верзији: позитив и негатив логотипа).

2. Пријделоге снимљене на ЦД-у у векторском (Адобе Иллустратор) и растерском (Адобе Пхотосхоп) облику, тј. као АИ, ПСД, ТИФФ и ЈПГ формат у резолуцији 300 дпи, ЦМYК , РГБ и Пантоне скали, те у формату ПНГ у резолуцији 72 дпи, за онлајн презентацију.

3. Писмо (фонт) логотипа.

4. Књигу графичких стандарда формата А4, као ПДФ документ, снимљен на ЦД-у. Књига треба да садржи примјену логотипа на пословној документацији (коверат, меморандум, фасцикла, плакат ...), приказ позиционирања логотипа на промотивним материјалима (индор и аутдор варијанте) у дозвољеним као и недозвољеним примјенама.

5. Текстуално образложење понуђеног рјешења у ПДФ формату (до 500 ријечи).

6. Затворену коверту на којој је назначено „Подаци о аутору“ која садржи име и презиме аутора/ауторке или ауторског тима, шифру под којом се пријављује на конкурс, ЈМБ или ПИБ, адресу, контакт телефон, и-мејл, број жиро рачуна и назив банке.

7. Затворену коверту са натписом „Изјава аутора“ у којој је потписана изјава да је приједлог оригинално ауторско дјело.

Критеријуми селекције:

- Усклађеност са концептом и циљевима Програма,
- Оригиналност и иновативност,
- Умјетнички квалитет,
- Примјењивост у контексту промоције Програма.

За конкурсну селекцију задужен је стручни жири. Министарсво културе има право да прије коначне селекције понуђених рјешења, у односу на сугестије конкурсног жирија, аутору/ауторки или ауторском тиму предложи измјене конкурсног рада. Уколико не буде пријављених рјешења која у потпуности одговарају задатим критеријумима селекције, стручни жири има право да не одобри ниједно рјешење и да предложи понављање конкурса.

Учешће:

Конкурс је међународног карактера. Право учешћа имају сва заинтересована физичка и правна лица из Црне Горе, као и аутори/ауторке или ауторски тимови из других држава. Кандидати могу пријавити на конкурс више приједлога, као посебне пријаве које морају имати различите шифре. Предајом рјешења на конкурс, сваки аутор/ауторка прихвата пропозиције овог конкурса.

Пријаве на конкурс не враћају се ауторима.

Награда и ауторска права:

Прва и једина награда износи 3000 €. Аутор/ауторка награђеног рјешења у обавези је да, након консултација са
Министарством културе и евентуалних прилагођавања конкурсног рјешења, достави Министарству одабрано рјешење у векторском и растерском формату, као и одштампану књигу графичких стандарда. Са аутором/ауторком селектованог рјешења биће потписан уговор којим се ближе дефинишу обавезе страна потписница, а награда се уплаћује на основу потписаног уговора.

Рок за достављање пријава је 10. октобар 2017. године.

Комплетан конкурсни материјал доставља се у затвореној коверти на којој је истакнуто:

Министарство културе

Конкурс за логотип програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020

Ул. Његошева
81250 Цетиње
Црна Гора

Циљеви Програма:

Програм је конципиран као интерскеторска платформа Владе Црне Горе чији су циљеви: валоризација државног и културног идентитета Државе; презентација мултикултурног контекста Црне Горе; креирање стратегије брендирања Државе; комуникација са домаћом и међународном јавношћу; развој линија подршке за креативни сектор; продукција садржаја и наратива у функцији промоције Државе; подршка научно-истраживачким и умјетничким пројектима у пољу културних студија, културне историје, културне географије и умјетничке продукције; иновативна и савремена презентација црногорског културног насљеђа; културна размјена и дисеминација пројеката насталих у оквиру програма на међународном плану; јачање сектора креативних индустрија у Црној Гори, кроз интерсекторску сарадњу и политику Владе Црне Горе; проактивна партиципација и укљученост јавности.

Основно полазиште Програма представља мапа културне историје Црне Горе, која презентује различите културне и цивилизацијске слојеве на тлу Црне Горе и покреће на стваралачки дијалог, како у садашњости тако и у будућности, са актерима мултикултурне заједнице на локалном, националном и међународном нивоу. Програм унутар кључних цјелина креира специфичне пројекте и садржаје који носе заштитни знак Креативна Црна Гора / Цреативе Монтенегро.