Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.

Међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.
Датум објаве: 08.11.2017 09:27 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Поводом међународног конкурса за израду логотипа Програма “Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020”, од 28. августа 2017. године, Министарство културе Црне Горе

ОБЈАВЉУЈЕ:

Стручни жири за избор рјешења логотипа Програма “Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020”, на сједници одржаној дана 30. октобра 2017, након разматрања поднијетих пријава констатовао је да ниједно рјешење не одговара у потпуности задатим критеријумима селекције те је, сходно конкурсним пропозицијама, једногласно одлучио да се предметни конкурс понавља.
Поновљени конкурс је отворен од дана објављивања па закључно са 1. децембром 2017.
Стручни жири наглашава да се учесници конкурса морају придржавати прописаних пропозиција и истиче да се конкурсом тражи само рјешење логотипа, које подразумијева типографски ИСПИС РИЈЕЧИ на црногорском и посебно на енглеском језику Креативна Црна Гора и Цреативе Монтенегро.


Међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.

Министарство културе Црне Горе обнавља међународни конкурс за израду логотипа Програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020.
Логотип програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020, као заштитни знак пројеката и различитих пројектних активности унутар Програма, треба да представља оригинално рјешење које одражава основне циљеве Програма, чији је детаљан опис саставни дио овог конкурса.

Конкурсни материјал:

Заинтересовани аутори/ауторке у обавези су да, у коверти на чијој полеђини је истакнута само шифра, доставе:

1. Рјешење логотипа које подразумијева испис ријечи на црногорском и енглеском језику Креативна Црна Гора и Цреативе Монтенегро, одштампано на А4 формату папира, потписано шифром у доњем десном углу сваке тражене варијанте логотипа, као и информације, у лијевом углу, које изражавају ЦМYК вриједности сваке задате боје.
а) У боји.
б) Аплициран логотип у боји на цртежу коверте, меморандума и плаката, као и на другим промо материјалима по избору аутора/ауторки.
ц) Једнобојно (у изабраној једној боји и у црно-бијелој верзији: позитив и негатив логотипа).

2. Приједлоге снимљене на ЦД-у у векторском (Адобе Иллустратор) и растерском (Адобе Пхотосхоп) облику, тј. као АИ, ПСД, ТИФФ и ЈПГ формат у резолуцији 300 дпи, ЦМYК , РГБ и Пантоне скали, те у формату ПНГ у резолуцији 72 дпи, за онлајн презентацију.

3. Писмо (фонт) логотипа.

4. Књигу графичких стандарда формата А4, као ПДФ документ, снимљен на ЦД-у. Књига треба да садржи примјену логотипа на пословној документацији (коверат, меморандум, фасцикла, плакат ...), приказ позиционирања логотипа на промотивним материјалима (индор и аутдор варијанте) у дозвољеним као и недозвољеним примјенама.

5. Текстуално образложење понуђеног рјешења у ПДФ формату (до 500 ријечи).

6. Затворену коверту на којој је назначено „Подаци о аутору“ која садржи име и презиме аутора/ауторке или ауторског тима, шифру под којом се пријављује на конкурс, ЈМБ или ПИБ, адресу, контакт телефон, и-мејл, број жиро рачуна и назив банке.

7. Затворену коверту са натписом „Изјава аутора“ у којој је потписана изјава да је приједлог оригинално ауторско дјело.

Критеријуми селекције:

- Усклађеност са концептом и циљевима Програма,
- Оригиналност и иновативност,
- Умјетнички квалитет,
- Примјењивост у контексту промоције Програма.

За конкурсну селекцију задужен је стручни жири. Министарсво културе има право да прије коначне селекције понуђених рјешења, у односу на сугестије конкурсног жирија, аутору/ауторки или ауторском тиму предложи измјене конкурсног рада. Уколико не буде пријављених рјешења која у потпуности одговарају задатим критеријумима селекције, стручни жири има право да не одобри ниједно рјешење и да предложи нови конкурс.

Учешће:

Конкурс је међународног карактера. Право учешћа имају сва заинтересована физичка и правна лица из Црне Горе, као и аутори/ауторке или ауторски тимови из других држава. Кандидати могу пријавити на конкурс више приједлога, као посебне пријаве које морају имати различите шифре. Предајом рјешења на конкурс, сваки аутор/ауторка прихвата пропозиције овог конкурса.

Пријаве на конкурс не враћају се ауторима.

Награда и ауторска права:

Прва и једина награда износи 3000 €. Аутор/ауторка награђеног рјешења у обавези је да, након консултација са
Министарством културе и евентуалних прилагођавања конкурсног рјешења, достави Министарству одабрано рјешење у векторском и растерском формату, као и одштампану књигу графичких стандарда. Са аутором/ауторком селектованог рјешења биће потписан уговор којим се ближе дефинишу обавезе страна потписница, а награда се уплаћује на основу потписаног уговора.

Рок за достављање пријава је 1. децембар 2017. године.

Комплетан конкурсни материјал доставља се у затвореној коверти на којој је истакнуто:

Министарство културе

Конкурс за логотип програма Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција 2017-2020

Ул. Његошева
81250 Цетиње
Црна Гора

Циљеви Програма:

Програм је конципиран као интерскеторска платформа Владе Црне Горе чији су циљеви: валоризација државног и културног идентитета Државе; презентација мултикултурног контекста Црне Горе; креирање стратегије брендирања Државе; комуникација са домаћом и међународном јавношћу; развој линија подршке за креативни сектор; продукција садржаја и наратива у функцији промоције Државе; подршка научно-истраживачким и умјетничким пројектима у пољу културних студија, културне историје, културне географије и умјетничке продукције; иновативна и савремена презентација црногорског културног насљеђа; културна размјена и дисеминација пројеката насталих у оквиру програма на међународном плану; јачање сектора креативних индустрија у Црној Гори, кроз интерсекторску сарадњу и политику Владе Црне Горе; проактивна партиципација и укљученост јавности.

Основно полазиште Програма представља мапа културне историје Црне Горе, која презентује различите културне и цивилизацијске слојеве на тлу Црне Горе и покреће на стваралачки дијалог, како у садашњости тако и у будућности, са актерима мултикултурне заједнице на локалном, националном и међународном нивоу. Програм унутар кључних цјелина креира специфичне пројекте и садржаје који носе заштитни знак Креативна Црна Гора / Цреативе Монтенегро.
За све информације учесници конкурса могу контактирати Министарство културе Црне Горе путем е-маил адресе: петар.ковацевиц@мку.гов.ме или путем телефона 00382 41 232 583.