Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за суфинансирање програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2007. години

Датум објаве: 17.01.2007 11:17 | Аутор: Конкурси

Испис Штампај страницу


Министарство културе, спорта и медија, у складу са чланом 91 Закона о државној управи ("Сл. лист РЦГ", бр. 38/03), чланом 64 Закона о друштвеним дјелатностима ("Сл. лист СРЦГ", бр. 19/90, 6/91, 27/91, 21/95), чланом 3 Закона о медијима ("Сл. лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02) и чланом 48 Уредбе о организацији и начину рада државне управе ("Сл. лист РЦГ", бр. 54/04), објављује


К О Н К У Р С
за суфинансирање програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2007. години
Министарство културе, спорта и медија у 2007. години суфинансираће програме и пројекте из области:

1. Медија

-Дијалог и толеранција
-Медијска писменост- изазови и проблеми
-Инвалидна лица у свјетлу медијске политике
-Заштита ауторских права-нормативно и стварно
2. Медијске издавачке дјелатности

-Историја медија
-Култура и теорија медија
-Менаџмент у медијима

Право учешћа на конкурсу под тачком 1 (област медија) имају медији основани и евидентирани у Републици Црној Гори, осим републичког јавног радио-дифузног сервиса.
Право учешћа на конкурсу под тачком 2 (област медијске издавачке дјелатности ) имају физичка и правна лица Републике Црне Горе. Правна лица треба да су регистрована за обављање издавачке дјелатности. Јавне установе и други субјекти који користе намјенска средства из Буџета Републике немају право учешћа на конкурсу.

Пријаве на конкурс подносе се на одговарајућим обрасцима који се могу добити у Министарству културе, спорта и медија и које се налазе и на wеб сајту www.министарствокултуре.влада.цг.yу.
Уз пријаву на конкурс за област медија (тачка 1) потребно је поднијети и доказ о упису у Евиденцију медија;
Уз пријаву на конкурс за област медијске издавачке дјелатности (тачка 2) потребно је поднијети и доказ о регистрацији за правно лице, односно фотокопију личне карте за физичко лице.
Министарство ће, на предлог Комисије за медије, у року од 30 дана од дана закључења конкурса донијети одлуку о суфинансирању програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2007. години.
Одабир програма и пројеката вршиће се према сљедећим критеријумима:
1. квалитет достављеног пројекта (креативни дио пројекта, реалност буџета, остали извори финансирања и одрживост пројекта);
2. ауторски кредибилитет подносиоца пројекта;
3. социјално-акциони утицај пројекта (јасна идентификација циљне групе, партнерство медија са другим институцијама и појединцима на реализацији пројекта).
За учеснике конкурса који су користили средства по основу конкурса за суфинансирање програма и пројеката у 2006. години, цијениће се и испуњеност уговорених обавеза по том конкурсу.
Средства за одабране програме и пројекте биће уплаћена у складу са динамиком утврђеном уговором који ће Министарство и корисник средстава закључити у року од 30 дана од дана доношења одлуке о суфинансирању програма и пројеката у медијима.
Пријаве на конкурс са потребном документацијом, са назнаком "Конкурс за медије", односно "Конкурс за медијску издавачку дјелатност" подносе се у четири примјерка, у року од 30 дана од дана објављивања конкурса, Министарству културе, спорта и медија непосредно или поштом на адресу Вука Караџића бр. 3, 81000 Подгорица.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.
Резултати конкурса биће јавно објављени.