Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2009. години

Датум објаве: 30.12.2008 14:18 | Аутор: Конкурси

Испис Штампај страницу


Министарство културе, спорта и медија, у складу са чланом 91 Закона о државној управи ("Сл. лист РЦГ", бр. 38/03), чланом 64 Закона о друштвеним дјелатностима ("Сл. лист СРЦГ", бр. 19/90, 6/91, 27/91, 21/95), чланом 3 Закона о медијима ("Сл. лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02) и чланом 48 Уредбе о организацији и начину рада државне управе ("Сл. лист РЦГ", бр. 54/04), објављује


К О Н К У Р С
за суфинансирање програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2009. години
Министарство културе, спорта и медија суфинансираће у 2009. години програме и пројекте из области:

1. Медија на теме:

-Декада Рома са аспекта образовне и здравствене политике -Дигитална ТВ - промоција и разумијевање
- Подршка интеграцији особа са инвалидитетом
- Школа без насиља
- Медијска писменост

2. Медијске издавачке дјелатности на теме:

- Историја медија Црне Горе
- Култура и теорија медија

Право учешћа на конкурсу под тачком 1 (област медија) имају медији основани и евидентирани у Црној Гори (штампани и електронски), осим јавних радио-дифузних сервиса Црне Горе РТЦГ.
Право учешћа на конкурсу под тачком 2(област медијске издавачке дјелатности ) имају физичка и правна лица из Црне Горе.
Јавне установе и други субјекти који се финансирају из Буџета Црне Горе немају право учешћа на конкурсу.
Пријаве се подносе на посебним обрасцима који се добијају у Министарству културе, спорта и медија, а доступни су и на wеб сајту Министарства: www.министарствокултуре.влада.цг.yу.Учесници конкурса могу понудити више пројеката (за сваки пројекат посебна пријава), а одабраће се само један пројекат.
Уз пријаву на конкурс за област медија (тачка 1) потребно је за штампане медије доставити рјешење о упису у Евиденцију медија и примјерак посљедњег броја, односно, за електронске медије дозволу за пренос и емитовање радио-дифузних сигнала.
Уз пријаву на конкурс за област медијске издавачке дјелатности (тачка 2) потребно је поднијети доказ о регистрацији за обављање издавачке дјелатности за правна лица, односно фотокопију личне карте за физичка лица.
Министарство ће, на предлог стручне комисије, донијети одлуку о суфинансирању програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности у 2009. години у року од 30 дана од дана закључења конкурса.
Одабир пројеката вршиће се према сљедећим критеријумима:
1.квалитет достављеног пројекта (креативност пројекта, реалност буџета, уз навођење осталих извора финансирања и одрживост пројекта);
2. ауторски кредибилитет подносиоца пројекта;
3. актуелност пројекта
4.допринос развоју црногорских медија и јавни интерес пројекта.
За учеснике конкурса који су претходних година користили средства по основу конкурса о суфинансирању програма и пројеката цијениће се испуњеност досадашњих уговорних обавеза.
Средства за одабране програме и пројекте биће уплаћена у складу са динамиком утврђеном уговором о међусобним правима који ће Министарство и корисник средстава закључити у року од 30 дана од дана доношења одлуке о суфинансирању програма и пројеката у медијима и медијској издавачкој дјелатности.
Пријаве на конкурс са потребном документацијом, са назнаком "Конкурс за медије", односно "Конкурс за медијску издавачку дјелатност", подносе се у року од 30 дана од дана објављивања конкурса, у четири примјерка, Министарству културе, спорта и медија Црне Горе, непосредно или поштом на адресу: Ул. Вука Караџића бр. 3, 81000 Подгорица.
Пријаве које су непотпуне и неблаговремене неће се разматрати.
Резултати конкурса биће јавно објављени.
Доwнлоад