Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за суфинансирање програма у спорту за 2009. годину

Датум објаве: 16.01.2009 14:30 | Аутор: Конкурси

Испис Штампај страницу


На основу члана 11 Закона о спорту (,,Сл.лист РЦГ,, бр.49/04) и одредбама Националног програма спорта у Црној Гори, а у складу са Буџетом Црне Горе за 2009. годину Министарство кулуте, спорта и медија објављује

КОНКУРС
за суфинансирање програма у спорту за 2009. годину

Програми који ће се суфинансирати из средстава опредијељених за спорт у Буџету Црне Горе за 2009. годину су:

1. Спортско васпитање дјеце, омладине и студената (спорт у школи и на универзитету);
2. Врхунски-репрезентативни, перспективни и квалитетни-клубски спорт;
3. Међународна дјелатност и организација међународних спортских приредби;
4. Спортска рекреација (спорт за све) и спорт инвалида;
5. Развојни и стручни задаци у спорту:
- образовање, оспособљавање и усавршавање стручних кадрова у спорту,
- научно-истраживачка и издавачка дјелатност у спорту,
- информациони систем у спорту,
- спортски објекти, опрема и реквизити;

Право учешћа на конкурсу имају правна и физичка лица (предузетници и спортске организације) која су регистрована код надлежног државног органа у Црној Гори за обављање спортске дјелатности.

Подносилац захтјева, нарочито треба да наведе:
- основне податке (назив, година оснивања, број жиро рачуна и ПИБ-а, број чланова по старосној и полној структури, одговорно лице-а за стручне послове, састав управног-извршног тијела, одговорно лице са адресом и бр. телефона, значајнији спортски резултати и сл.),
- садржај и обим програма,
- датум и вријеме реализације програма,
- очекиване ефекте - резултате,
- обим средстава које очекује да обезбиједи из других (којих) извора,
- обим средстава које очекује из Буџета Црне Горе за спорт,
- остале релевантне податке од значаја за програм и учеснике у реализацији програма,
- извјештај о реализацији програма у 2008. години са финансијским показатељима (доставити фотокопије рачуна), уколико су спортској организацији опредијељена средства из буџета за 2008. годину.

Одабир програма за суфинансирање извршиће стручна комисија на основу следећих критеријума:
- масовности (број спортских организација и регистрованих спортиста одређеног спорта у Црној Гори, број са старосном и полном структуром чланства спортске организације, број учесника у реализацији програма - спортисти, стручни кадар и остали спортски радници),
- квалитета (ранг - ниво учешћа у систему такмичења, раније постигнути спортски резултати, очекивани спортски резултати,
- очекиваних ефеката (допринос унапређењу и афирмацији црногорског спорта, допринос успостављању међуопштинске и међународне спортске сарадње, допринос квалитетне презентације државе, едукативни значај програма, реалне вриједности програма и могућност његове реализације.
Пријаве на конкурс, са назнаком ,,Конкурс за спорт подносе се до 02. фебруара 2009. године на адресу: Министарсво културе, спорта и медија, Вука Караџића бр.3,е-маил спортцг@мн.yу.
Министарство културе, спорта и медија ће, на предлог Комисије, у сарадњи са Црногорским олимпијским комитетом, одредити програме са износом средстава за суфинансирање из Буџета Црне Горе и закључити уговоре са извршиоцима изабраних програма.
Програми Националних спортских савеза биће посебно разматрани на позивним - договорним састанцима представника Националних спортских савеза са Комисијом Министарства.

Напомена: Овај конкурс као и Конкурс за суфинансирање програма Националних спортских савеза за 2009. годину са пратећим упитима-формуларима биће објављен на сајту Министарства културе, спорта и медија (www.министарствокултуре.влада.цг.yу).