Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Поновни позив за подношење приједлога за Тринаестојулску награду

Датум објаве: 15.04.2010 00:05 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе у складу са чланом 6  и 14 Закона о државним наградама («Сл.лист РЦГ», бр.38/07 и 42/07)

 

                ПОНОВО  ОБАВЈЕШТАВА ЈАВНОСТ

 

Приједлози за додјелу Тринаестојулске  награде за 2010. годину и Тринестојулску награду за животно дјело, могу се подносити до 1. маја 2010. године.

            Тринаестојулска награда за 2010. годину додјељује се као годишња награда грађанину или држављанину Црне Горе, групи лица или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе, за дјела или остварења у свим областима рада и стваралаштва у претходне двије године, која су од изузетног значаја за Црну Гору.

Тринаестојулска награда за животно дјело додјељује се истакнутом научном раднику или умјетнику, који је грађанин или држављанин Црне Горе, који је својим стваралаштвом обиљежио вријеме у којем је дјеловао, чији је стваралачки пут заокружен и чија дјела и стваралаштво представљају трајно добро Црне Горе.

Изузетно, Тринаестојулска награда за животно дјело може се додијелити истакнутом научном раднику или умјетнику, који није грађанин односно држављанин Црне Горе, а поријеклом је из Црне Горе.

            Приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2010. годину и Тринаестојулске награде за животно дјело (у даљем тексту: приједлог) може поднијети појединац, група лица, невладина организација, привредно друштво, установа, државни орган, орган локалне самоуправе  и други субјекат.

            Приједлози се подносе Жирију за додјелу Тринаестојулске награде, на адресу  Министарства културе, Подгорица, Вука Караџића 3.

Приједлог се подноси у писаној форми и мора бити образложен.

Уз приједлог за додјелу Тринаестојулске награде за 2010. годину, обавезно се подноси доказ о држављанству или пребивалишту предложеног физичког, односно о сједишту предложеног правног лица. Зависно од области рада и стваралаштва, уз приједлог се подносе  одговарајући прилози (објављено дјело, каталог, рецензија, стручна критика и др.). Књиге, каталози и друга штампана дјела достављају се у шест примјерака.

            Неблаговремени приједлози неће се разматрати.

            Додатна обавјештења могу се добити у Министарству културе на тел. 020-231-554 и 020-231-538 или на е-маил адресу милена.раденовиц@гов.ме