Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Конкурси

10.01.2019.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2019. години

Министарство културе суфинансираће у 2019. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1. Ликовна умјетност (програми и пројекти међународне промоције и презентације црногорске ликовне умјетности; стручна усавршавања за младе у међународним програмима: конференције, колоније, радионице; издавачки пројекти у ликовној умјетности: стручне публикације, лексикони и монографије о црногорским умјетницима; ретроспективне изложбе од значаја за црногорску културу)

21.12.2018.

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2018. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари/ке медија регистрованих у Црној Гори. На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије, текстови на порталима) који унапређују општу информисаност грађана/ки о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду од 1. јануара до 20. децембра 2018. године.

28.06.2018.

Позив Пуглиа ЛАНДXЦАПЕС 2018

Позив Пуглиа ЛАНДXЦАПЕС 2018

Министарство културе Црне Горе, кроз чланство у организацији БЈЦЕМ - Бијенале младих умјетника Медитерана (Биеннале дес јеунес црéатеурс де л’Еуропе ет де ла Мéдитерранéе) објављује Ј А В Н И П О З И В за пријаву учешћа умјетника млађе генерације у резиденцијалном програму ЛАНДXЦАПЕС | арт, сторyтеллинг, ландсцапес | ПУГЛИА 08 – 19. октобар 2018.

08.06.2018.

Конкурс за награде из области природних наука у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци

Црногорска национална комисија за УНЕСЦО обавјештава све заинтересоване кандидаткиње да је објављен конкурс за награде у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци у оквиру циклуса за 2019. годину. По први пут ће у овом циклусу бити изабрано 5 изванредних научних истраживачица у области физичких наука, математике и компјутерских наука. Свака од пет лауреата добиће награду у износу од по 100.000,00 € (сто хиљада еура) за значајан допринос унапређењу научних истраживања. Награде ће бити додијељене на церемонији у марту 2019. године.

08.06.2018.

Позив за УНЕСЦО Програм партиципације 2018 – 2019

На основу УНЕСЦО Резолуције 39 Ц/61, Црногорска национална комисија за УНЕСЦО објављује Позив за пријаву пројеката у оквиру УНЕСЦО Програма партиципације за 2018-2019. годину Услови пријаве: 1. Носилац пројекта: правна лица која могу осигурати квалитетну имплементацију пројекта.

18.05.2018.

Позив за пријаве и номинације из области писмености

Организација уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) расписала је конкурс за пријаве и номинације за УНЕСЦО међународне награде из области писмености. Овогодишња тема је Писменост и развој вјештина, а финални рок за подношење пријава је 05. јун.

30.04.2018.

Јавни конкурс „Разноликост израза независне културне сцене“

На основу члана 32в Закона о невладиним организацијама (“Службени лист ЦГ“, бр.39/11 и 37/17), а у вези са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018. години (“Службени лист ЦГ“, бр. 83/17) и Правилником о садржају јавног конкурса за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација и изгледу и садржају пријаве на јавни конкурс

17.04.2018.

Продужење рока - Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Рок за подношење апликација на УНЕСЦО конкурс за финансирање пројеката из Међународног фонда за културну разноликост (ИФЦД), продужен је до 20. априла 2018.године у поноћ, по средњоевропском времену. Сви захтјеви достављају се путем Он-лине апликационе платформе,

30.03.2018.

Девети годишњи конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост И прво издање конкурса “У40 Емпоwеред”, УНЕСЦО – Сабрина Хо иницијатива

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је девети конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза. ИФЦД пружа подршку пројектима који воде ка структуралним промјенама кроз увођење и/или израду политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза, као и јачање институционалне инфраструктуре, укључујући професионалне и организационе капацитете, а подржавајући одрживе локалне и регионалне културне индустрије. Пројекти подржани од стране ИФЦД имају широк спектар активности - од изградње капацитета и културног мапирања до анализе политика и развоја, као и подршка предузетништву и консолидацији културних индустрија.

28.03.2018.

Креативна Европа: Објављен конкурс за пројекте књижевног преводилаштва

Европска агенција за културу, образовање и аудиовизуелну дјелатност (ЕАЦЕА) објавила је конкурс за пројекте књижевног преводилаштва у оквиру програма Креативна Европа, потпрограм Култура. Кроз овај конкурс, Европска унија подржава пројекте књижевног преводилаштва у циљу повећања обима превођења и веће доступности превода висококвалитетне европске књижевности на европском и свјетском тржишту. Сходно томе, основни циљеви програма су сљедећи: