Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Конкурси

28.06.2018.

Позив Пуглиа ЛАНДXЦАПЕС 2018

Позив Пуглиа ЛАНДXЦАПЕС 2018 Министарство културе Црне Горе, кроз чланство у организацији БЈЦЕМ - Бијенале младих умјетника Медитерана (Биеннале дес јеунес црéатеурс де л’Еуропе ет де ла Мéдитерранéе) објављује Ј А В Н И П О З И В за пријаву учешћа умјетника млађе генерације у резиденцијалном програму ЛАНДXЦАПЕС | арт, сторyтеллинг, ландсцапес | ПУГЛИА 08 – 19. октобар 2018.

08.06.2018.

Конкурс за награде из области природних наука у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци

Црногорска национална комисија за УНЕСЦО обавјештава све заинтересоване кандидаткиње да је објављен конкурс за награде у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци у оквиру циклуса за 2019. годину. По први пут ће у овом циклусу бити изабрано 5 изванредних научних истраживачица у области физичких наука, математике и компјутерских наука. Свака од пет лауреата добиће награду у износу од по 100.000,00 € (сто хиљада еура) за значајан допринос унапређењу научних истраживања. Награде ће бити додијељене на церемонији у марту 2019. године.

08.06.2018.

Позив за УНЕСЦО Програм партиципације 2018 – 2019

На основу УНЕСЦО Резолуције 39 Ц/61, Црногорска национална комисија за УНЕСЦО објављује Позив за пријаву пројеката у оквиру УНЕСЦО Програма партиципације за 2018-2019. годину Услови пријаве: 1. Носилац пројекта: правна лица која могу осигурати квалитетну имплементацију пројекта.

18.05.2018.

Позив за пријаве и номинације из области писмености

Организација уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) расписала је конкурс за пријаве и номинације за УНЕСЦО међународне награде из области писмености. Овогодишња тема је Писменост и развој вјештина, а финални рок за подношење пријава је 05. јун.

30.04.2018.

Јавни конкурс „Разноликост израза независне културне сцене“

На основу члана 32в Закона о невладиним организацијама (“Службени лист ЦГ“, бр.39/11 и 37/17), а у вези са Одлуком о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2018. години (“Службени лист ЦГ“, бр. 83/17) и Правилником о садржају јавног конкурса за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација и изгледу и садржају пријаве на јавни конкурс

17.04.2018.

Продужење рока - Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Рок за подношење апликација на УНЕСЦО конкурс за финансирање пројеката из Међународног фонда за културну разноликост (ИФЦД), продужен је до 20. априла 2018.године у поноћ, по средњоевропском времену. Сви захтјеви достављају се путем Он-лине апликационе платформе,

30.03.2018.

Девети годишњи конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост И прво издање конкурса “У40 Емпоwеред”, УНЕСЦО – Сабрина Хо иницијатива

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је девети конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза. ИФЦД пружа подршку пројектима који воде ка структуралним промјенама кроз увођење и/или израду политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза, као и јачање институционалне инфраструктуре, укључујући професионалне и организационе капацитете, а подржавајући одрживе локалне и регионалне културне индустрије. Пројекти подржани од стране ИФЦД имају широк спектар активности - од изградње капацитета и културног мапирања до анализе политика и развоја, као и подршка предузетништву и консолидацији културних индустрија.

28.03.2018.

Креативна Европа: Објављен конкурс за пројекте књижевног преводилаштва

Европска агенција за културу, образовање и аудиовизуелну дјелатност (ЕАЦЕА) објавила је конкурс за пројекте књижевног преводилаштва у оквиру програма Креативна Европа, потпрограм Култура. Кроз овај конкурс, Европска унија подржава пројекте књижевног преводилаштва у циљу повећања обима превођења и веће доступности превода висококвалитетне европске књижевности на европском и свјетском тржишту. Сходно томе, основни циљеви програма су сљедећи:

05.01.2018.

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане”

Објављени конкурси у оквиру програма “Европа за грађане”

Отворен је нови позив за достављање апликација у оквиру програма „Европа за грађане“, који се односи на све мјере програма.

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години Министарство културе суфинансираће у 2018. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним манифестацијама и фестивалима (сајмови књига, филмски фестивали и друге манифестације и фестивали културно-умјетничког стваралаштва).