Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Конкурси

24.04.2017.

„А Сеа оф Wордс“ - X међународни литерарни конкурс

„А Сеа оф Wордс“ - X међународни литерарни конкурс Министарство културе, као координатор програма међународне Фондације „Ана Линд“, у сарадњи са Фондацијом и Европским институтом за Медитеран из Барселоне, објављује конкурс за најбољу кратку причу Еуро - Медитеранског региона под називом “А Сеа оф Wордс”.

09.03.2017.

Позив за учешће у ЕФП програму "Продуцерс он тхе мове"

Позив за учешће у ЕФП програму "Продуцерс он тхе мове"

На основу чланства Црне Горе у мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму Продуцерс он тхе мове. Програм који је намијењен развоју и афирмацији европских продуцената биће реализован у периоду 19-23. мај 2017. године, током Међународног филмског фестивала у Кану.

24.02.2017.

Конкурс за Међународни симпозијум вајарства „Форма Вива 2017“

Конкурс за Међународни симпозијум вајарства „Форма Вива 2017“

Министарство културе, на основу позива достављеног од стране Амбасаде Црне Горе у Словенији, обавјештава заинтересоване умјетнике да је Галерија Божидар Јакац из Костањевице на Крки објавила конкурс за Међународни симпозијум вајарства „Форма Вива 2017“, који ће бити одржан од 3. до 29. јула 2017. године. Конкурс је намијењен вајарима који имају искуства у раду са дрветом. Организатор ће одабрати укупно три вајара за учешће на Симпозијуму, а њихове скулптуре ће бити изложене у кругу галерије.

24.02.2017.

Резиденцијална стипендија за писце у Грацу

Резиденцијална стипендија за писце у Грацу

Министарство културе, поводом обавјештења Амбасаде Аустрије у Црној Гори, информише заинтересоване писце да је град Грац објавио позив за додјелу стипендије „Писац града Граца“. Стипендија се додјељује за период од септембра 2017. године до августа 2018. године, а намијењена је писцима који посједују:

10.01.2017.

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Сходно чланству у паневропској мрежи Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једног кандидата за учешће у програму „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“.

01.12.2016.

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2016. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Министарство културе, у складу са Стратегијом за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020, објављује К О Н К У Р С за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2016. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

25.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2017.години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним сајмовима књига и филмским фестивалима.

25.11.2016.

К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2017. години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак);

25.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2017. години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1. Ликовна умјетност (међународни програми сарадње - самосталне и колективне изложбе у иностранству и учешће у осталим међународним програмима, конференције, колоније, радионице, стручна усавршавања; стручне ликовне публикације; ретроспективне изложбе од значаја за црногорску културу)

14.11.2016.

ЕУ Цоллецтиве Плаyс: Такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”

Пројекат ЕУ Цоллецтиве Плаyс! чији је суоснивач Програм Европске уније Цреативе Еуропе организује такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”, за писце млађе 30 година.