Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Конкурси

24.11.2015.

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Министарство културе, у складу са Стратегијом за побољшање положаја Рома и Египћана у Црној Гори 2012-2016, објављује К О Н К У Р С за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

06.11.2015.

Конкурс Директората за медије за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним часописима за тероију и културу медија у 2016. години

Министарство културе, у складу са чланом 3 Закона о медијима („Сл.лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02 и „Сл.лист ЦГ“, бр.40/11), објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним часописима за културу и теорију медија у 2016.години

11.09.2015.

Наградни конкурс за младе фотографе “Вриједности Европе – Погледи из Црне Горе”

Наградни конкурс за младе фотографе  “Вриједности Европе – Погледи из Црне Горе”

Министарство вањских послова и европских интеграција и Министарство културе Црне Горе, у циљу организовања изложбе фотографија у Бриселу у сарадњи са Генералним секретаријатом Савјета Европске уније, расписују наградни конкурс за најбољу фотографију на тему „Вриједности Европе – погледи из Црне Горе”. Конкурс се односи на ауторске фотографије које приказују, представљају или су инспирисане конкретним добрима и вриједностима чијем је стварању, унапређењу или промоцији допринио процес европских интеграција Црне Горе.

09.09.2015.

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс

Сходно позиву паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе обавјештава заинтересоване црногорске глумце да се могу пријавити за учешће у програму Схоотинг Старс. Циљ програма који ће бити реализован током Међународног филмског фестивала у Берлину 2016. године је представљање глумачких талената широј кинематографској јавности.

11.05.2015.

А Сеа оф Wордс - ВИИИ литерарни конкурс

Министарство културе као координатор програма међународне фондације “Ана Линд” и Европски институт за Медитеран из Барселоне објављују ВИИИ конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона “А Сеа оф Wордс”.

31.03.2015.

Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Међународног фонда за промоцију културе (ИФПЦ)

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је конкурс за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за промоцију културе (ИФПЦ).

03.03.2015.

Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је шести конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза, у складу са којом је Фонд и основан.

24.02.2015.

ЦЕИ Конкурс за резидентни боравак намијењен књижевницима

Министарство културе информише да је Централна европска иницијатива (ЦЕИ) у сарадњи са Удружењем словеначких писаца објавила конкурс за додјелу стипендије за резидентни боравак књижевника у земљи чланици ЦЕИ по избору добитника стипендије. Стипендија је намијењена младим књижевницима из земаља Централне Европе које још увијек нијесу чланице ЕУ, што укључује и ствараоце из Црне Горе.

18.02.2015.

Конкурс: Бијенале младих умјетника 2015 – Медитерранеа XВИИ

Конкурс: Бијенале младих умјетника 2015 – Медитерранеа XВИИ

Министарство културе објављује конкурс за селекцију црногорских учесника на “Бијеналу младих умјетника – Медитерранеа XВИИ”, које ће се одржати у Милану, Италија, од 22. до 25. октобра 2015, у организацији БЈЦЕМ - Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана и Општине Милано. Тема овогодишњег издања Бијенала младих биће Но фоод’с ланд – Милано након ЕXПО-а.

02.02.2015.

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015

Министарство културе обавјештава да је међународна фондација Форум словенских култура (ФСК), чија је пуноправна чланица и Црна Гора, објавила конкурс за награду Жива 2015, којом се уважавају и промовишу успјешне праксе у области музејске дјелатности и подржава размјена знања и искуства у границама земаља чланица и шире.