Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Конкурси

09.09.2015.

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс Сходно позиву паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе обавјештава заинтересоване црногорске глумце да се могу пријавити за учешће у програму Схоотинг Старс. Циљ програма који ће бити реализован током Међународног филмског фестивала у Берлину 2016. године је представљање глумачких талената широј кинематографској јавности.

11.05.2015.

А Сеа оф Wордс - ВИИИ литерарни конкурс

Министарство културе као координатор програма међународне фондације “Ана Линд” и Европски институт за Медитеран из Барселоне објављују ВИИИ конкурс за најбољу кратку причу Еуро – Медитеранског региона “А Сеа оф Wордс”.

31.03.2015.

Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Међународног фонда за промоцију културе (ИФПЦ)

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је конкурс за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за промоцију културе (ИФПЦ).

03.03.2015.

Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је шести конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза, у складу са којом је Фонд и основан.

24.02.2015.

ЦЕИ Конкурс за резидентни боравак намијењен књижевницима

Министарство културе информише да је Централна европска иницијатива (ЦЕИ) у сарадњи са Удружењем словеначких писаца објавила конкурс за додјелу стипендије за резидентни боравак књижевника у земљи чланици ЦЕИ по избору добитника стипендије. Стипендија је намијењена младим књижевницима из земаља Централне Европе које још увијек нијесу чланице ЕУ, што укључује и ствараоце из Црне Горе.

18.02.2015.

Конкурс: Бијенале младих умјетника 2015 – Медитерранеа XВИИ

Конкурс: Бијенале младих умјетника 2015 – Медитерранеа XВИИ

Министарство културе објављује конкурс за селекцију црногорских учесника на “Бијеналу младих умјетника – Медитерранеа XВИИ”, које ће се одржати у Милану, Италија, од 22. до 25. октобра 2015, у организацији БЈЦЕМ - Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана и Општине Милано. Тема овогодишњег издања Бијенала младих биће Но фоод’с ланд – Милано након ЕXПО-а.

02.02.2015.

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015

Отворен конкурс Форума словенских култура за награду Жива 2015

Министарство културе обавјештава да је међународна фондација Форум словенских култура (ФСК), чија је пуноправна чланица и Црна Гора, објавила конкурс за награду Жива 2015, којом се уважавају и промовишу успјешне праксе у области музејске дјелатности и подржава размјена знања и искуства у границама земаља чланица и шире.

26.01.2015.

Црна Гора приступила потпрограму МЕДИА Креативне Европе

На основу Споразума Европске уније и Црне Горе о учешћу у програму Креативна Европа, наша држава постала је нова чланица потпрограма МЕДИА, који је намијењен пружању финансијске подршке развоју, дистрибуцији и промоцији европских филмова, као и аудиовизуелној индустрији.

19.01.2015.

Конкурс за учешће у новом програму ЕФП „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

Конкурс за учешће у новом програму ЕФП „Футуре Фрамес-10 неw филммакерс то фоллоw“

У односу на статус земље чланице у Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Црна Гора позвана је да номинује кандидата за учешће у новом програму мреже „Футуре Фрамес - 10 неw филммакерс то фоллоw“. Циљ иницијативе је промовисање нове генерације младих евопских редитеља током Међународног филмског фестивала у Карловим Варима (КВИФФ).

19.12.2014.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2015.години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2015.години