Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

13.02.2017.

Резултати конкурса Медитерранеа 18 – Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана БЈЦЕМ

Резултати конкурса Медитерранеа 18 – Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана  БЈЦЕМ На међународном конкурсу за учешће на Бијеналу младих умјетника Европе и Медитерана - “Медитерранеа 18”, које се ове године одржава у Албанији од 4. до 9. маја, према одлуци међународног жирија, селектовани су: • Синиша Радуловић и Теодора Никчевић, за област визуелних умјетности; • Кристина Гвозденовић за област литерарног стваралаштва.

10.01.2017.

УНЕСЦО подржао пројекат „Женско културно насљеђе као покретачка сила црногорског развоја – какав Музеј жена нама треба?“ НВО „НОВА Центар за феминистичку културу“

УНЕСЦО подржао пројекат „Женско културно насљеђе као покретачка сила црногорског развоја – какав Музеј жена нама треба?“ НВО „НОВА Центар за феминистичку културу“

Генерална директорка УНЕСЦО Ирина Бокова је одобрила средства у укупном износу од 24.114,00 америчких долара за реализацију пројекта „Женско културно насљеђе као покретачка сила црногорског развоја �� какав Музеј жена нама треба?“, којим је НВО „НОВА Центар за феминистичку културу“, посредством Црногорске националне комисије за УНЕСЦО, аплицирала за Програм партиципације 2016 – 2017.

25.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2017. години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1. Ликовна умјетност (међународни програми сарадње - самосталне и колективне изложбе у иностранству и учешће у осталим међународним програмима, конференције, колоније, радионице, стручна усавршавања; стручне ликовне публикације; ретроспективне изложбе од значаја за црногорску културу)

14.11.2016.

ЕУ Цоллецтиве Плаyс: Такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”

Пројекат ЕУ Цоллецтиве Плаyс! чији је суоснивач Програм Европске уније Цреативе Еуропе организује такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”, за писце млађе 30 година.

08.11.2016.

Најава: Изложба "Нематеријална културна добра Црне Горе" у Загребу

Изложба "Нематеријална културна добра Црне Горе" биће отворена у Загребу, у просторијама Националне заједнице Црногораца Хрватске, у четвртак 10.11.2016. године, у 19 сати.

01.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима у 2017.години

Министарство културе, у складу са чланом 3 Закона о медијима („Сл.лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02 и „Сл.лист ЦГ“, бр.40/11), објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима у 2017.години Предмет конкурса: Суфинансирање производње програмских садржаја од значаја за остваривање јавног интереса у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима

06.09.2016.

Министар Горановић на радном састанку са делегацијом Сан Марина

Министар Горановић на радном састанку са делегацијом Сан Марина

У оквиру званичне посјете највиших званичника Сан Марина Црној Гори, јуче је у Будви организован сусрет делегације са министром културе Павлом Горановићем и представницима Министарства одрживог развоја и туризма. Чланови делегације Сан Марина који бораве у Црној Гори су капетани регенти Њ.Е. господин Ђан Никола Берти и Њ.Е. господин Масимо Андреа Уголини, који су са министром Горановићем разговарали о унапређењу сарадње Црне Горе и Сан Марина у области културе и културног туризма.

01.09.2016.

Министар Горановић посјетио утврђење Бесац

Министар Горановић посјетио утврђење Бесац

Павле Горановић, министар културе, посјетио је данас утврђење Бесац у Вирпазару. Након успјешно завршене прве фазе рестаурације утврђења Бесац 2013. године, Министарство културе кроз ИПА пројекат "Одрживо управљање туризмом у оквиру јадранског насљеђа - ХЕРА", реализује другу фазу радова на утврђењу.

05.08.2016.

Министар Горановић посјетио Општину Жабљак

Министар Горановић посјетио Општину Жабљак

Павле Горановић, министар културе, посјетио је Општину Жабљак, гдје је разговарао са предсједником Општине, Веселином Вукићевићем. У оквиру посјете, министар Горановић и предсједник Вукићевић обишли су Грчко гробље у Новаковићима и Баре Жугића, локалитете који од недавно имају статус УНЕСЦО мјеста свјетске баштине.

04.08.2016.

Министар Горановић посјетио археолошко налазиште у Рисну

Министар Горановић посјетио археолошко налазиште у Рисну

Павле Горановић, министар културе, посјетио је данас археолошко налазиште Царине у Рисну. Са представницима Центра за конзервацију и археологију Црне Горе, Жељком Калезићем и Жељком Челебићем, Министар је обишао истраживања која се у Рисну спроводе од 2000. године, уз подршку Министарства култутре.