Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

03.06.2016.

Министар Горановић преузео предсједавање Бордом Форума словенских култура

Министар Горановић преузео предсједавање Бордом Форума словенских култура У Министарству културе је данас почела 14. сједница Борда Форума словенских култура, која ће, уз пратећи програм, трајати до 4. јуна. На данашњој сједници, министар Горановић је преузео предсједавање Бордом Форума словенских култура.

29.04.2016.

Саопштење: Завршена конференција “Моћ културе”

Саопштење: Завршена конференција “Моћ културе”

Конференција “Моћ културе”, посвећена културној политици Црне Горе, савременим изазовима и перспективама, реализована је у Министарству културе 27. и 28. априла, у партнерству с њемачком фондацијом “Конрад Аденауер”. Конференцију су отворили Павле Горановић, министар културе и Норберт Бецкманн-Диеркес, директор фондације “Конрад Аденауер”, након чега су услиједиле три панел дискусије: Култура као развојни потенцијал и култури туризам, Култура и међусекторско повезивање и Култура у служби јавне дипломатије.

13.04.2016.

Сусрет министра Горановића и амбасадора Поше на Цетињу

Сусрет министра Горановића и амбасадора Поше на Цетињу

Павле Горановћ, министар културе, разговарао је на Цетињу с Њ.Е. Кристијаном Пошом, амбасадором Мађарске у Црној Гори.

12.04.2016.

Наставак сарадње у области културе са Републиком Италијом

Наставак сарадње у области културе са Републиком Италијом

Јуче је на састанку Павла Горановића, министра културе и Њ.Е. Вићенца дел Монака, амбасадора Републике Италије у Црној Гори разговарано о наставку успјешне сарадње Црне Горе и Републике Италије у области културе.

11.04.2016.

Саопштење: Посјета делегације Министарства културе Народне Републике Кине Црној Гори

Саопштење: Посјета делегације Министарства културе Народне Републике Кине Црној Гори

Делегација Министарства културе Народне Републике Кине, предвођена замјеником министра Донгом Веијем, током боравка у Црној Гори обишла је институције културе на Цетињу, у Подгорици, Котору и Будви.

07.04.2016.

Најава: Посјета Замјеника министра културе Народне Републике Кине

Павле Горановић, министар културе срешће се сјутра, 8.априла у 10 сати, на Цетињу са Донгом Веијем, замјеником министра културе Народне Републике Кине који борави у званичној посјети Црној Гори.

06.04.2016.

Свечаност поводом обиљежавања Свјетског дана Рома

Министарство културе, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, поводом обиљежавања Свјетског дана Рома, организује свечаност на којој ће бити уручена Плакета за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години, на конкурсу, на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори".

28.02.2016.

Полагање стручног испита за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности

Полагање стручног испита, сходно Правилнику о врсти и степену стручне спреме, програму и начину полагања стручног испита и стручним звањима за вршење послова конзерваторске, музејске, библиотечке и архивске дјелатности ("Сл. лист Црне Горе", бр. 22/12 и 26/12) одржаће се у сљедећим терминима:

20.02.2016.

Министар Горановић и министар вањских и европских послова Републике Хрватске Ковач обишли Народни музеј

Министар Горановић и министар вањских и европских послова Републике Хрватске Ковач обишли Народни музеј

Павле Горановић, министар културе срео се јуче са Миром Ковачем, министром вањских и европских послова Републике Хрватске, приликом његове прве званичне посјете Црној Гори. Током сусрета, којем је присуствовала Њ. Е. Ивана Сутлић-Перић, амбасадорка Републике Хрватске у Црној Гори, министри су обишли Двор краља Николе и Биљарду.

04.02.2016.

Одлука о избору представника НВО у радној групи за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о слободном приступу информацијама

У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“, број 07/12) и јавним позивом од 18.01.2016.године упућеног невладиним организацијама у циљу предлагања кандидата за учешће у Радној групи за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о слободном приступу информацијама, Министарство културе доноси