Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

09.09.2015.

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс

Најава: Конкурс за учешће у програму Схоотинг Старс Сходно позиву паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе обавјештава заинтересоване црногорске глумце да се могу пријавити за учешће у програму Схоотинг Старс. Циљ програма који ће бити реализован током Међународног филмског фестивала у Берлину 2016. године је представљање глумачких талената широј кинематографској јавности.

27.07.2015.

Одлука за представника невладиних организација у Радној групи за израду Гранског колективног уговора за област културе

У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“, број 07/12) и у складу са јавним позивом који је упућен невладиним организацијама у циљу одређивања представника у Радној групи за израду Гранског колективног уговора за област културе, након увида у пристигле пријаве, Министарство културе доноси

17.07.2015.

Листа кандидата пријављених на јавни позив за члана Радне групе за израду Гранског колективног уговора за област културе

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ број 07/12), Министарство културе објављује ЛИСТУ КАНДИДАТА (по јавном позиву) за члана Радне групе за израду Гранског колективног уговора за област културе, у складу са критеријумима утврђеним Јавним позивом од 29.06.2015.године невладине организације:

19.06.2015.

Најава: Сусрет министра Горановића и Мариа Варгаса Љосе

Павле Горановић, министар културе срешће се вечерас са нобеловцем и једним од најзначајнијих писаца данашњице, Мариом Варгасом Љосом.

16.06.2015.

Наставак успјешне сарадње са Варшавским универзитетом

Наставак успјешне сарадње са Варшавским универзитетом

Павле Горановић, министар културе разговарао је са Марцином Палисом, ректором Варшавског универзитета, који борави у Црној Гори у оквиру обиљежавања 15 година археолошких истраживања на локалитетима Царине и Градина у Рисну.

15.06.2015.

Сусрет министра Горановића и амбасадорке САД, Маргарет Уехара

Сусрет министра Горановића и амбасадорке САД, Маргарет Уехара

Павле Горановић, министар културе разговарао је данас са Маргарет Уехара, амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Подгорици. Министар Горановић је упознао амбасадорку Уехару са програмом и приоритетима рада Министарства културе и најзначајнијим активностима које се тренутно реализују.

04.06.2015.

Министар Горановић разговарао са Јосипом Леком, предсједником Сабора Републике Хрватске

Министар Горановић разговарао са Јосипом Леком, предсједником Сабора Републике Хрватске

Павле Горановић, министар културе разговарао је данас са Јосипом Леком, предсједником Сабора Републике Хрватске. На састанку којем је присуствовала Њ. Е. Ивана Сутлић-Перић, амбасадорка Републике Хрватске у Црној Гори било је ријечи о актуелним темама у билатералним односима двије земље.

02.06.2015.

Најава: Сусрет министра Горановића и предсједника Сабора Републике Хрватске, Јосипа Леке

Павле Горановић, министар културе разговараће сјутра, 3. јуна, са Јосипом Леком, предсједником Сабора Републике Хрватске. Састанак ће бити одржан у Министарству културе, у 17.10 сати.

27.05.2015.

Предсједник Италије Матарела посјетио Двор краља Николе

Предсједник Италије Матарела посјетио Двор краља Николе

Предсједник Италије Серђо Матарела, предсједник Црне Горе Филип Вујановић и министар културе Павле Горановић обишли су јуче Двор краља Николе на Цетињу.

27.05.2015.

УНЕСЦО одобрио нови пројекат у оквиру Програма партиципације 2014 – 2015 у износу од 15.000,00 америчких долара

УНЕСЦО одобрио нови пројекат у оквиру Програма партиципације 2014 – 2015 у износу од 15.000,00 америчких долара

Генерална директорка УНЕСЦО је одобрила је још један у низу пројеката које је Национална комисија за УНЕСЦО поднијела у оквиру Програма партиципације 2014 – 2015. Одобрена су средства у укупном износу од 15.000,00 америчких долара за реализацију пројекта “Нове парадигме у техничком и стручком образовању и тренинзима (ТСОТ) и информационим и комуникационим технологијама (ИЦТ)“ Средње стручне електро-техничке школе “Васо Алигрудић” из Подгорице.