Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

18.12.2014.

Најава: изложба умјетнице Асли Тüркели у Министарству културе

Најава: изложба умјетнице Асли Тüркели у Министарству културе У четвртак 18. децембра са почетком у 18 часова, у Министарству културе на Цетињу биће отворена изложба под називом “Тхе Wорлд Ис Нот Еноугх” умјетнице Асли Тüркели из Истанбула.

11.12.2014.

Изложба "Интеракције" у Барију

У оквиру манифестације ‘Дани црногорске културе у Барију’, која се одржава у главном граду италијанске регије Пуља од 9-11. децембра 2014, 09. децембра је у Палати Кало отворена изложба под називом ‘Интеракције – Актуелни тренутак у црногорској савременој умјетности’.

03.12.2014.

Креативна Европа: Конкурс за подршку пројеката књижевног преводилаштва у 2015.

Креативна Европа: Конкурс за подршку пројеката књижевног преводилаштва у 2015.

У оквиру програма ЕУ Креативна Европа – потпрограма Култура, Извршна агенција за аудиовизуелне дјелатности, образовање и културу Европске комисије објавила је конкурс за суфинансирање пројеката књижевног преводилаштва у 2015. години, у категорији двогодишњих пројеката.

24.11.2014.

Отворена излозба у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

Отворена излозба  у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

У петак, 20. новембра у Ријеци, у Музеју модерне и сувремене умјетности отворена је изложба савремене умјетности „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ коју ће ријечка публика моћи да погледа до 6. децембра 2014. године.

20.11.2014.

Отварање изложбе „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ у Ријеци, Хрватска

Треће издање изложбе савремене умјетности „Умјетност у луци - Коегзистенција: за нови јадрански коине “, у оквиру ИПА пројекта АрТВисион биће отворено вечерас у Музеју модерне и сувремене умјетности у Ријеци, Хрватска. Изложба ће трајати од 20. новембра до 6. децембра 2014. године.

14.11.2014.

Најава: Округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о јавним радио-дифузним сервисима РТЦГ

Министарство културе и ОСЦЕ, у понедељак, 17. новембра, у 10:00 сати, у хотелу “Рамада” у Подгорици, организују Округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о јавним радио-дифузним сервисима РТЦГ.

28.10.2014.

Црна Гора приступила програму “Европа за грађане 2014 – 2020”

Црна Гора приступила програму “Европа за грађане 2014 – 2020”

Шеф Мисије Црне Горе при ЕУ Иван Лековић и генерални директор Директората за комуникације Европске комисије Грегори Полгер потписали су јуче у Бриселу споразум о приступању Црне Горе програму “Европа за грађане 2014-2020”.

22.09.2014.

Презентација информативно-едукативног материјала о процесу дигитализације у Црној Гори

Презентација информативно-едукативног материјала о процесу дигитализације у Црној Гори

Министарство културе, у сарадњи са Министарством за информационо друштво и телекомуникације, представило је данас у хотелу Подгорица информативно-едукативни материјал о процесу преласка са аналогног на дигитално емитовање програма, који је саставни дио кампање о информисању грађана и крајњих корисника о процесу дигитализације у Црној Гори.

22.09.2014.

Рутовић учествовао на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија - "Будућност медија"

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије учествовао је на Цресу од 18. до 21. септембра 2014. године, на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија - "Будућност медија" са излагањем на тему "Човјек будућности-човјек (мета)медија?"((не)упитни идентитет).

09.09.2014.

Изложба 02 Цетиње, “Коегзистенција- за нови јадрански коине”, 5-25 септембер 2014

Драгица Милић, генерална директорка Директората за културно-умјетничко стваралаштво Министарство културе Црне Горе Дијалошки потенцијал умјетности Подршка међународној културној сарадњи је међу најважнијим приоритетима политике Министарства културе. У спровођењу политика и стратегијских пројекта, Министарство цијени значај пројекта „арТВисион - А.ЛИВЕ АРТ ЦХАННЕЛ” који има за циљ унапређење сарадње међу културним секторима јадранских земаља и стварање нових модела одрживог културног развоја.