Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

02.07.2014.

Рутовић разговарао са Дуњом Мијатовић, представницом ОЕБС-а за слободу медија

Рутовић разговарао са Дуњом Мијатовић, представницом ОЕБС-а за слободу медија Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије, разговарао је са Дуњом Мијатовић, представницом ОЕБС-а за слободу медија и том приликом указао на важну улогу мисије ОЕБС-а у процесу реформе црногорског медијског законодавства и усклађивања са европским стандардима.

09.06.2014.

У Барију представљен пројекат “АрТВисион”

У Барију представљен пројекат “АрТВисион”

У четвртак, 5. јуна у Барију, Италија, одржана је до сада највећа презентација пројекта “АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел”, који је подржан од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013, а у којем партиципира Министарство културе са партнерима из Италије, Албаније и Хрватске.

09.06.2014.

Еуро Мед награда за дијалог 2014.

Еуро Мед награда за дијалог 2014.

Министарство културе као координатор програма међународне Фондације „Ана Линд“ за Црну Гору, обавјештава јавност да је објављен конкурс за Еуро - Мед награду за дијалог међу културама.

28.05.2014.

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“

Рутовић учествовао  на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије у Министарству културе учествовао је на позив Антје Ротхемунд, шефице Канцеларије Савјета Европе у Београду, на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“ која је 26. и 27. маја 2014. године одржана у Сарајеву.

11.03.2014.

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије и Милош Лалевић, савјетник за европске интеграције у области медија, учествовали су на регионалној конференцији, која је 6. и 7. марта одржана у Тирани.

10.03.2014.

Презентација пројекта АРТВИСИОН у Тирани

Презентација пројекта АРТВИСИОН у Тирани

У Тирани је недавно одржан други састанак десет партнера Управног одбора пројекта АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел. Састанку су присуствовали представници Министарства културе и Факултета драмских умјетности са Цетиња, који су партнери у пројекту, као и представници партнерских институција из Италије, Хрватске и Албаније.

06.03.2014.

Рутовић учествује на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије и Милош Лалевић, савјетник за европске интеграције у области медија, учествују, на позив Савјета Европе, на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“, која се 6. и 7.марта одржава у Тирани.

03.03.2014.

УНЕСЦО конкурс за финансирање пројеката у оквиру Програма партиципације 2014 – 2015.

На основу Резолуције 37 Ц/72, усвојене на 37. Генералној конференцији УНЕСЦО, Национална комисија за УНЕСЦО објављује Позив за пријаву пројеката у оквиру УНЕСЦО Програма партиципације за 2014-2015. годину

26.02.2014.

Друга сједница управног одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" у Тирани

Друга сједница Управног Одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" који се реализује из програма прекограничне сарадње ЦБЦ ИПА Адриатицо 2007-2013. одржаће се 27. и 28. фебруара у Тирани у организацији Министарства културе Албаније.

25.02.2014.

Конкурс УНЕСЦО-а за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је пети конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза у складу са којом је Фонд и основан.