Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

18.02.2014.

Конкурс за стипендирање резидентних боравака намијењен књижевницима

Министарство културе информише да је Централна европска инцијатива (ЦЕИ) у сарадњи са Удружењем словеначких писаца објавила конкурс за стипендирање резиденцијалних боравака намијењених књижевницима, у оквиру кога ће бити обезбијеђен грант у износу од 5.000 ЕУР за тромјесечни боравак у једној од земаља чланица ЦЕИ по избору кандидата.

17.02.2014.

Креативна Европа - Потпрограм Култура: Позив на подношење пријава

На основу одлуке Европске комисије од 1. фебруара 2014, црногорски културни сектор може учествовати у новом програму Креативна Европа – потпрограм Култура. Програм Креативна Европа обједињава досадашње програме Култура 2007-2013, МЕДИА ПРОГРАМ И МЕДИА МУНДУС.

02.12.2013.

Рутовић учествовао на Међународној медијској конференцији "Медији као фактор превенције насиља" у Сремским Карловцима

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије у Министарству културе учествовао је на Међународној медијској конференцији "Медији као фактор превенције насиља" која је одржана у Сремским Карловцима од 29. новембра до 1. децембра 2013 године.

18.11.2013.

Рутовић учествовао на симпозијуму ,,Медији и јавност" у Дубровнику

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије у Министарству културе учествовао је на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија "Медији и јавност" гдје је одржао је предавање на тему "Спектакл псеудовриједности- медијски монолог и критичка јавност".

14.11.2013.

Рутовић учествује на симпозијуму ,,Медији и јавност" у Дубровнику

На позив Хрватског Центра за филозофију медија Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије Министарства културе, учествоваће од 15. до 17. новембра на Међународном интердисциплинарном симпозијуму Филозофија медија "Медији и јавност" .

30.10.2013.

Концерт Жане Лекић и Алексеја Молчанова у Министарству културе

Концерт камерне музике, флаутисткиње Жане Лекић и пијанисте Алексеја Молчанова, одржаће се у Министарству културе у четвртак 31. октобра у 19 сати.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2014.години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним сајмовима књига и филмским фестивалима.

18.10.2013.

Конкурс за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак); 2) програме и пројекте из других црногорских општина који ће бити реализовани на сјеверу, на основу споразума о сарадњи и размјени програма.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1.Ликовна умјетност 2.Музичка и музичко-сценска дјелатност 3.Књижевност и књижевно превођење 4.Часописи за културу и умјетност 5.Позоришна продукција 6.Културно-умјетничке манифестације и фестивали 7.Филмска продукција

19.09.2013.

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Министарство културе Црне Горе у оквиру реализације пројекта ЦУЛТЕМА у периоду од 19-22. септембра у региону Скадарског језера, организује низ активности под називом „Језеро, баштина и иновације“. Први дио манифестације почеће у четвртак 19. септембра у селу Годиње, гдје ће бити одржана тродневна студентска радионица на тему Мапирање тематских стаза и специфична туристичка сигнализација Годиња, а све у циљу препознавања значајних тачака у самом Годињу које третирају културно-историјске, архитектонске, гастрономске и друге туристичке вриједности локалитета. Између осталог, у току трајања радионице биће конципиране тематске стазе локалитета, детаљно разрађени тематски пунктови, те креирано идејно рјешење инфо система за тематске стазе.