Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

18.10.2013.

Конкурс за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин, Мојковац, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак); 2) програме и пројекте из других црногорских општина који ће бити реализовани на сјеверу, на основу споразума о сарадњи и размјени програма.

18.10.2013.

Конкурс за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2014. години

Министарство културе суфинансираће у 2014. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1.Ликовна умјетност 2.Музичка и музичко-сценска дјелатност 3.Књижевност и књижевно превођење 4.Часописи за културу и умјетност 5.Позоришна продукција 6.Културно-умјетничке манифестације и фестивали 7.Филмска продукција

19.09.2013.

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Министарство културе Црне Горе у оквиру реализације пројекта ЦУЛТЕМА у периоду од 19-22. септембра у региону Скадарског језера, организује низ активности под називом „Језеро, баштина и иновације“. Први дио манифестације почеће у четвртак 19. септембра у селу Годиње, гдје ће бити одржана тродневна студентска радионица на тему Мапирање тематских стаза и специфична туристичка сигнализација Годиња, а све у циљу препознавања значајних тачака у самом Годињу које третирају културно-историјске, архитектонске, гастрономске и друге туристичке вриједности локалитета. Између осталог, у току трајања радионице биће конципиране тематске стазе локалитета, детаљно разрађени тематски пунктови, те креирано идејно рјешење инфо система за тематске стазе.

18.09.2013.

Драгана Трипковић добитник треће награде „А Сеа оф Wордс 2013”

Драгана Трипковић добитник  треће награде „А Сеа оф Wордс 2013”

Институт за Медитеран (ИЕМед) из Барселоне и међународна фондације „Ана Линд” прогласили су добитнике међународне награде „А Сеа оф Wордс 2013” која се сваке године додјељује за кратку причу младих аутора Европе и Медитерана. Могућност учешћа аутора из Црне Горе на овом Конкурсу произилази из уговорене сарадње Министарства културе и Фондације “Ана Линд”, интернационалне организације за међукултурни дијалог Европе и Медитерана, а избор на конкурсу је потврда квалитетног књижевног стваралаштва Драгане Трипковић и допринос промоцији црногорских младих писаца на међународној књижевној сцени.

04.09.2013.

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе отворио је синоћ у Бијелом Пољу 43. Ратковићеве вечери поезије, манифестацију од посебног значаја за културу Црне Горе.

30.08.2013.

Конкурс: УНЕСЦО Школа научног новинарства Југоисточне Европе, 3 – 5. октобар 2013, Београд

УНЕСЦО канцеларија у Венецији објавила је конкурс за учешће на регионалном интерактивном курсу научног новинарства Југоисточне Европе, који ће се одржати у Београду, у Србији, од 3. до 5. октобра 2013, паралелно са Првом регионалном конференцијом о промоцији науке.

17.07.2013.

Балетић награђен на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис

Балетић награђен на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис

Документарни филм “Ноћ скупља два вијека”, Његош – једна биографија, редитеља Бранка Балетића, добитник је Гранд Приx на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис, одлуком међународног жирија, којим је предсједавао познати француски синеаст Ив Боасе.

16.07.2013.

Министар Мићуновић отворио XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике

Министар Мићуновић отворио XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе отворио је 13. јула XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике. Присутнима су се обратили Марија Ћатовић, градоначелница Котора као и Ратимир Мартиновић, директор манифестације Дон Бранкови дани музике.

08.07.2013.

УНЕСЦО одобрио 10.000 америчких долара за пројекат “Презентација и уређење археолошког локалитета Дукља”

У оквиру конкурса Националне комисије за УНЕСЦО Црне Горе за Програм партиципације 2012-2013. године, генерална директорка УНЕСЦО, Ирина Бокова одобрила је пројекат “Презентација и уређење археолошког локалитета Дукља” у износу од 10.000 америчких долара.

26.06.2013.

Сусрет министра Мићуновића и турских умјетника на Цетињу

Сусрет министра Мићуновића и турских умјетника на Цетињу

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе разговарао је данас на Цетињу са турским умјетницима, чије ће стваралаштво од сјутра до 29. јуна бити представљено у оквиру Фестивала кратке приче „Одакле зовем“, у Подгорици.