Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

18.09.2013.

Драгана Трипковић добитник треће награде „А Сеа оф Wордс 2013”

Драгана Трипковић добитник  треће награде „А Сеа оф Wордс 2013” Институт за Медитеран (ИЕМед) из Барселоне и међународна фондације „Ана Линд” прогласили су добитнике међународне награде „А Сеа оф Wордс 2013” која се сваке године додјељује за кратку причу младих аутора Европе и Медитерана. Могућност учешћа аутора из Црне Горе на овом Конкурсу произилази из уговорене сарадње Министарства културе и Фондације “Ана Линд”, интернационалне организације за међукултурни дијалог Европе и Медитерана, а избор на конкурсу је потврда квалитетног књижевног стваралаштва Драгане Трипковић и допринос промоцији црногорских младих писаца на међународној књижевној сцени.

04.09.2013.

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Министар Мићуновић отворио 43. Ратковићеве вечери поезије

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе отворио је синоћ у Бијелом Пољу 43. Ратковићеве вечери поезије, манифестацију од посебног значаја за културу Црне Горе.

30.08.2013.

Конкурс: УНЕСЦО Школа научног новинарства Југоисточне Европе, 3 – 5. октобар 2013, Београд

УНЕСЦО канцеларија у Венецији објавила је конкурс за учешће на регионалном интерактивном курсу научног новинарства Југоисточне Европе, који ће се одржати у Београду, у Србији, од 3. до 5. октобра 2013, паралелно са Првом регионалном конференцијом о промоцији науке.

17.07.2013.

Балетић награђен на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис

Балетић награђен на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис

Документарни филм “Ноћ скупља два вијека”, Његош – једна биографија, редитеља Бранка Балетића, добитник је Гранд Приx на Фестивалу филма Југоисточне Европе СЕЕ а Парис, одлуком међународног жирија, којим је предсједавао познати француски синеаст Ив Боасе.

16.07.2013.

Министар Мићуновић отворио XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике

Министар Мићуновић отворио XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе отворио је 13. јула XИИ Котор арт Дон Бранкове дане музике. Присутнима су се обратили Марија Ћатовић, градоначелница Котора као и Ратимир Мартиновић, директор манифестације Дон Бранкови дани музике.

08.07.2013.

УНЕСЦО одобрио 10.000 америчких долара за пројекат “Презентација и уређење археолошког локалитета Дукља”

У оквиру конкурса Националне комисије за УНЕСЦО Црне Горе за Програм партиципације 2012-2013. године, генерална директорка УНЕСЦО, Ирина Бокова одобрила је пројекат “Презентација и уређење археолошког локалитета Дукља” у износу од 10.000 америчких долара.

26.06.2013.

Сусрет министра Мићуновића и турских умјетника на Цетињу

Сусрет министра Мићуновића и турских умјетника на Цетињу

Проф. Бранислав Мићуновић, министар културе разговарао је данас на Цетињу са турским умјетницима, чије ће стваралаштво од сјутра до 29. јуна бити представљено у оквиру Фестивала кратке приче „Одакле зовем“, у Подгорици.

25.06.2013.

У Котору одржан састанак црногорске мреже Фондације“Ана Линд”

У Котору одржан састанак црногорске мреже Фондације“Ана Линд”

Јуче је у Палати Драго у Старом граду Котору одржан састанак чланова црногорске мреже Фондације Ана Линд.

20.06.2013.

Предселекција кратких прича за међународни Конкурс “А Сеа оф Wордс 2013” Фондације “Ана Линд”

Данас је у Министарству културе засиједала Комисија задужена за предселекцију прича младих писаца из Црне Горе пријављених на ВИ литерарни Конкурс за најбољу кратку причу Еуро-медитеранског региона који организују Фондација “Ана Линд” (Александрија) и Европски институт за медитеран (Барселона).

20.06.2013.

Сјутра се обиљежава свјетски дан музике 21. јун

Сјутра се обиљежава свјетски дан музике 21. јун

У Министарству културе ће се сјутра у 20 сати обиљежити Свјетски дан музике концертом ансамбла Вјера Николић квинтет. Флаутисткиње Татјана Кркељић и Зорана Јовановић и пијанисткиње Мирјана Рајчић, Ана Михаљевић и Вјера Николић извешће ауторску музику Вјере Николић, насталу на основу црногорских народних пјесама инспирисаних женским ликовима.