Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

17.04.2018.

Међународни дан споменика и споменичких цјелина

Међународни дан споменика и споменичких цјелина Министарство културе ће сјутра, 18. априла 2018. године, у 10 сати обиљежити Међународни дан споменика и споменичких цјелина, под слоганом “Баштина за све генерације”. Обиљежавање се организује као дио програма Европске године културне баштине.

30.03.2018.

Позив за достављање радова за међународну научну конференцију о трендовима у развоју туризма

Позив за достављање радова за међународну научну конференцију о трендовима у развоју туризма

Пета међународна научна конференција “Трендови у развоју туризма и хотелијерства” коју организује Факултет за туризам и хотелијерство Универзитета Црне Горе, биће организована у октобру, у оквиру програма Европске године културне баштине, који координира Министарство културе.

21.03.2018.

Фото конкурс „Наша културна баштина – европско насљеђе“

Фото конкурс „Наша културна баштина  – европско насљеђе“

Делегација Европске уније у Црној Гори и ЕУ Инфо центар расписали су конкурс за најбољу фотографију на тему културне баштине. Конкурс, под називом „Наша културна баштина – европско насљеђе“ организује се поводом обиљежавања 9. маја Дана Европе, а у контексту 2018. Европске године културне баштине.

14.03.2018.

Представљен програм “Културне руте Савјета Европе"

Представљен програм “Културне руте Савјета Европе"

Представљање програма “Културне руте Савјета Европе" одржано је јуче у Подгорици. На отварању је говорио министар културе Александар Богдановић. Културне руте су представили: Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину Министарства културе, Стефано Доминиони, директор Европског института за културне руте и извршни секретар проширеног парцијалног споразума о Културним рутама, Емануела Панке, Културна рута “Интер Витис”, Владан Ђуричковић, Владан Ђуричковић, “13. јул Плантаже” и Олга Мезеридоу, Културна рута маслиновог дрвета.

21.02.2018.

Министар Богдановић посјетио Центар за конзервацију и археологију Црне Горе

Министар Богдановић посјетио Центар за конзервацију и археологију Црне Горе

Током обиласка Центра за конзервацију и археологију Црне Горе констатовано је да је ова установа у протеклој години реализовала значајне и комплексне пројекте, те додатно оснажила своје капацитете. Министар културе Александар Богдановић је у Центру разговарао са помоћницима директора Жељком Калезићем и Маријом Јабучанин.

11.02.2018.

Отворена изложба "Побуна морнара у Боки Которској 1918-2018"

Отворена изложба "Побуна морнара у Боки Которској 1918-2018"

Министар културе Александар Богдановић отворио је данас изложбу "Побуна морнара у Боки Которској 1918-2018", у Историјском архиву Котор. Изложбу је организовао Поморски музеј Црне Горе и Историјски архив Котор, у оквиру обљежавања јубилеја, 100 година од побуне морнара у Боки Которској. На отварању су говорили Андро Радуловић, директор Поморског музеја, Снежана Пејовић, начелница Одсјека Историјски архив Котор и проф.др Антун Сбутега, адмирал Бокељске морнарице.

22.01.2018.

Министар Богдановић на састанку министара културе у Швајцарској

Министар Богдановић на састанку министара културе у Швајцарској

Министар културе Црне Горе, Александар Богдановић, предводио је црногорску делегацију на састанку министара културе у Давосу, Швајцарска, 21-22. јануара, на позив предсједника Швајцарске конфедерације, Алаина Берсета. Састанак је одржан поводом почетка обиљежавања Европске године културне баштине, а у сусрет Свјетском економском форуму који почиње сјутра у Давосу...

18.01.2018.

Састанак министра Богдановића и директора Филмског центра Чекића: Филмски центар постигао значајне резултате

Састанак министра Богдановића и директора Филмског центра Чекића: Филмски центар постигао значајне резултате

Министар културе Александар Богдановић наставио је данас са обиласком инститицијама културе. Током посјете најмлађој институцији, Филмском центру разговарао је са директором Сехадом Чекићем, који га је информисао о свим активностима које су реализоване од оснивања установе.

27.12.2017.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2018.години Министарство културе суфинансираће у 2018. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним манифестацијама и фестивалима (сајмови књига, филмски фестивали и друге манифестације и фестивали културно-умјетничког стваралаштва).

25.12.2017.

Извјештај о Јавним консултацијама за израду Нацрта закона о медијима

Извјештај о Јавним консултацијама за израду Нацрта закона о медијима

У складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, број 12/12), Министарство културе је објавило позив за консултације заинтересоване јавности поводом доношења Нацрта закона о медијима. Јавни позив за учешће у јавним консултацијама упућен је органима, организацијама, удружењима и појединцима, објављивањем на wеб страници министарства и на порталу е-управе, 27.11.2017. године. Уз јавни позив, на интернет страници Министарства објављен је контакт за достављање примједби и сугестија.