Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Рубрике

21.07.2017.

Јавни позив заинтересованим НВО за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма НВО

Јавни позив заинтересованим НВО за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма НВО У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист Црне Горе“, број 7/12) и Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12), Министарство културе упућује Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у тим областима.

20.07.2017.

Европски идентитет, наша снага

Европски идентитет, наша снага

Свечаност посвећена археолошким налазима откривеним током полагања подморског кабла у оквиру европског пројекта интерконекције Црна Гора-Италија одржана је јуче у Перасту. На свечаности су говорили предсједник Европског парламента, Антонио Тајани, министар културе проф. мр Јанко Љумовић, директор италијанске ТЕРНЕ, Луиђи Ферарис, директорица Управе за заштиту културних добара, Анастазија Мирановић.

18.07.2017.

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици

У Петњици је одржан Инфо дан посвећен ЕУ програму Креативна Европа, на којем су учествовали представници Министарства културе и Деска за Креативну Европу Илија Суботић, Милена Ражнатовић и Јелена Жарић.

12.07.2017.

Међународно такмичење младих модних дизајнера у Лођу

Министарство културе, на основу позива достављеног од стране Амбасаде Црне Горе у Пољској, обавјештава заинтересоване стране о отвореном позову за учешће на Међународном такмичењу младих модних дизајнера које ће се одрћати у Лођу, од 18. до 21. октобра 2017. године.

10.07.2017.

Которска тврђава уписана на Листу свјетске баштине УНЕСЦО

Которска тврђава уписана на Листу свјетске баштине УНЕСЦО

Транснационална, серијска номинација венецијанских утврђења од XВИ до XВИИ вијека, коју су кандидовале за упис три државе: Италија, Хрватска и Црна Гора прихваћена је данас на 41. засиједању УНЕСЦО Комитета за свјетску баштину, који се одржава у Кракову од 02-12. јула.

06.07.2017.

У Никшићу одржан Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа

У Никшићу одржан Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа

Инфо дан ЕУ програма Креативна Европа одржан је у Градској кући у Никшићу. О актуелностима програма су говорили представници Министарства културе: Илија Суботић, координатор потпрограма МЕДИА, Милена Ражнатовић, координаторка потпрограма Култура и Јелена Жарић, савјетница за међународну сарадњу и европске интеграције у области културне баштине.

06.07.2017.

Отворена изложба „Од предјела ка знаку“ – омаж Милу Милуновићу и Петру Лубарди

Отворена изложба „Од предјела ка знаку“ – омаж Милу Милуновићу и Петру Лубарди

Изложба „Од предјела ка знаку“ – омаж Милу Милуновићу и Петру Лубарди, отворена је у Дворцу краља Николе у Бару, у оквиру ликовног програма 30. Барског љетописа. Изложба је дио програма обиљежавања јубилеја - 110 година од рођења Петра Лубарде и 120 година од рођења и 50 година од смрти Мила Милуновића.

06.07.2017.

У оквиру „Дана европског филма“ представљен потпрограм Креативне Европе МЕДИА

У оквиру „Дана европског филма“ представљен потпрограм Креативне Европе МЕДИА

МЕДИА инфо дан, у организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу, одржан је у ЕУ инфо центру у Подгорици, у оквиру манифестације „Дани европског филма“. Под називом „Како до средстава за кинематографију из ЕУ фонда“, током инфо дана представљен је преглед конкурса наведеног потпрограма Креативне Европе, који је намијењен пружању финансијске подршке развоју, дистрибуцији и промоцији европских филмова, као и аудиовизуелној индустрији...

03.07.2017.

Обавјештење о Јавном позиву невладиним организацијама

Министарство културе обавјештава да на Јавни позив невладиним организацијама за предлагање представника/це за члана/цу радне групе за израду Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о заштити природног и културно-историјског подручја Котора није било пријављених кандидата.

30.06.2017.

Учесници фестивала „Одакле зовем 2017“ појетили Министарство културе

Учесници фестивала „Одакле зовем 2017“ појетили Министарство културе

Учесници фестивала кратке приче „Одакле зовем 2017“ посјетили су данас Министарство културе и разговарали са проф.мр Јанком Љумовићем, министром културе. Гости Министарства културе били су: Слободан Шнајдер, Бранко Чегец, Љиљана Дирјан, Богомир Ђузел, Божидар Копривица, Војо Шиндолић, Сташа Арас, Љубета Лабовић, Марија Драгнић, Хедина Тахировић, и Варја Ђукић.