Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

European Film Promotion (EFP)

Konkurs za učešće u programu Producers on the move

Konkurs za učešće u programu Producers on the move
Datum objave: 24.03.2014 10:55 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu poziva koji je European Film Promotion (EFP) dostavio Ministarstvu kulture 20. marta 2014. godine, obavještavamo zainteresovane filmske producente iz Crne Gore da se mogu prijaviti na konkurs za učešće u programskom segmentu Networking - Producers on the move.

Pravo učešća imaju filmski producenti ne stariji od 40 godina, koji su realizovali najmanje jedan dugometražni igrani film međunarodne koprodukcije i ukoliko je taj ili neki od ranije realizovanih filmova prikazan u drugim zemljama.

Aplikacioni formular, sa skeniranim dokazima koji potvrđuju zadovoljavanje traženih kriterijuma, potrebno je dostaviti do petka, 28. marta 2014. godine u 12 sati, na e-mail: ilija.subotic@mku.gov.me.

Stručna komisija Ministarstva kulture, shodno pravilima EFP, odabraće, na osnovu ovog konkursa, jednog producenta, koji će imati pravo da na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, tokom šestodnevnog boravka, predstavi dosadašnje stvaralaštvo, učestvuje na pojedinačnim i grupnim sastancima, uključujući pičing sesije i studije slučaja, dok će njegov stručni i stvaralački profil biti zastupljen u štampanim materijalima ovog programskog segmenta European Film Promotion.

Ministarstvo kulture pokriće troškove participacije u iznosu 1.500,00€, a sufinansiraće put i boravak odabranog producenta u Kanu. 

Za više informacija se možete obratiti Iliji Subotiću, savjetniku za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture (041 232 583).