Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Objavljen VII literarni konkurs – “A Sea of Words 2014”

Datum objave: 12.05.2014 12:07 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Fondacija “Ana Lind” i Evropski institut za Mediteran objavljuju VII konkurs za najbolju kratku priču Euro – Mediteranskog regiona.

Pravo učešća na konkursu “Sea of Words” imaju mladi autori od 18 do 30 godina, iz 43 zemlje članice Unije za Mediteran.

Tema konkursa je "Mladi u borbi protiv govora mržnje na internetu", a usklađena je sa istoimenom kampanjom Savjeta Evrope.

Prijave na konkurs, potrebno je dostaviti do 15. juna 2014. godine, na mejl Evropskog instituta za mediteran concurso@iemed.org

Prijava sadrži:

 Originalnu kratku priču koja do sada nije objavljivana, do 2500 riječi, na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori;
 Podatke o autoru (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, adresa i mejl).

Evropski institut za Mediteran će pristigle prijave iz Crne Gore, koje budu ispunile konkursne uslove, dostaviti Ministarstvu kulture Crne Gore. Ministarstvo će, u skladu sa propozicijama konkursa, organizovati predselekciju, kako bi priče odabrane u uži izbor, bile prevedene i proslijeđene internacionalnom žiriju, radi finalne selekcije.

Internacionalni stručni žiri će od prijavljenih priča iz 43 zemlje odabrati 15 najboljih, i rezultate objaviti u septembru 2014. godine.

Priče 15 odabranih autora biće objavljene u knjizi „Sea of Words“, a autori pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča u Barseloni (oktobar 2014. godine), uz obezbijeđen boravak sa pratećim kulturnim programom.

Dodatne informacije dostupne su na veb stranici Evropskog instituta za Mediteran http://www.iemed.org/ i putem mejla boris.abramovic@mku.gov.me