Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Резултати предселекције за учешће у програму Схоотнг Старс – Еуропеан Филм Промотион

Резултати предселекције за учешће у програму Схоотнг Старс – Еуропеан Филм Промотион
Датум објаве: 03.10.2014 15:47 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе објавило је 22. 9. 2014. године конкурс за предселекцију црногорског кандидата ради учешћа у програму Схоотинг Старс, који ће паневропска мрежа Еуропеан Филм Промотион организовати за вријеме Међународног филмског фестивала у Берлину – Берлинале, од 7-9. фебруара 2015. године.

Право учешћа на конкурсу односило се на црногорске глумце/глумице до 32 године старости, који имају успјешну каријеру и главну улогу у дугометражном играном филму домаће или иностране продукције, први пут јавно приказаном 18 мјесеци прије овог избора. Такође, кандидат је могао бити и глумац са улогом у неком од филмова који ће бити представљени на наступајућем Берлиналу.

На конкурс Министарства културе пријавио се једино глумац Момчило Оташевић, па ће он и ове године бити кандидат за учешће у програму Схоотинг Старс. Коначан избор кандидата зависиће од одлуке Међународног експертског жирија ове паневропске филмске мреже.

Подсјећања ради, програм Схоотинг Старс је дио Еуропеан Филм Промотион, који траје већ 16 година. Циљ програма је да међународној јавности представи глумачке таленте путем различитих активности, као што су сусрети са кастинг директорима и учешће у промотивним и прес дешавањима у Берлину.