Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Rezultati predselekcije za učešće u programu Shootng Stars – European Film Promotion

Rezultati predselekcije za učešće u programu Shootng Stars – European Film Promotion
Datum objave: 03.10.2014 15:47 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo kulture objavilo je 22. 9. 2014. godine konkurs za predselekciju crnogorskog kandidata radi učešća u programu Shooting Stars, koji će panevropska mreža European Film Promotion organizovati za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu – Berlinale, od 7-9. februara 2015. godine.

Pravo učešća na konkursu odnosilo se na crnogorske glumce/glumice do 32 godine starosti, koji imaju uspješnu karijeru i glavnu ulogu u dugometražnom igranom filmu domaće ili inostrane produkcije, prvi put javno prikazanom 18 mjeseci prije ovog izbora. Takođe, kandidat je mogao biti i glumac sa ulogom u nekom od filmova koji će biti predstavljeni na nastupajućem Berlinalu.

Na konkurs Ministarstva kulture prijavio se jedino glumac Momčilo Otašević, pa će on i ove godine biti kandidat za učešće u programu Shooting Stars. Konačan izbor kandidata zavisiće od odluke Međunarodnog ekspertskog žirija ove panevropske filmske mreže.

Podsjećanja radi, program Shooting Stars je dio European Film Promotion, koji traje već 16 godina. Cilj programa je da međunarodnoj javnosti predstavi glumačke talente putem različitih aktivnosti, kao što su susreti sa kasting direktorima i učešće u promotivnim i pres dešavanjima u Berlinu.