Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Sjutra otvaranje izložbe fotografija “Tu smo” u Perjaničkom domu u Podgorici

Sjutra otvaranje izložbe fotografija “Tu smo” u Perjaničkom domu u Podgorici
Datum objave: 23.10.2014 15:11 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


U Perjaničkom domu će sjutra, 24. oktobra, u 12 sati, biti otvorena izložba pod nazivom “Tu smo – Pet godina vidljivosti LGBT aktivizma u Crnoj Gori” koju realizuju Ministarstvo kulture i Centar savremene umjentosti u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Kvir Montenegro i Juventas.

Izložbu će otvoriti Jelena Dacić, direktorica Programa za promociju i zaštitu ljudskih prava NVO Juventas i Danijel Kalezić, predsjednik Upravnog odbora crnogorske LGBTIQ asocijacije „Kvir Montenegro“.

Izložba “Tu smo” koja se organizuje povodom 5 godina unapređenja vidljivosti i zaštite prava LGBT osoba u crnogorskom društvu, predstavlja neformalnu postavku foto i video sadržaja, kako dokumentarističkog tako i autorskog pristupa.

Izložba je osmišljena kao presjek nekih od najznačajnijih događanja i aktivnosti koje su tokom prethodnih godina organizovali aktivisti/kinje i organizacije civilnog sektora kako bi unaprijedile vidljivost LGBT osoba i zajednice u Crnoj Gori.

Ovo je jedan od inicijalnih projekata saradnje između Ministarstva kulture i crnogorskih organizacija civilnog sektora koje djeluju u oblasti prava LGBT osoba, a koji proizilazi iz Vladine Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori 2013-2018. godine i Akcionog plana za 2014. godinu.