Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Најава: Панел дискусија “Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности”

Датум објаве: 21.01.2016 11:36 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У Министарству културе, ће сјутра, 22. јануара, бити одржана Панел дискусија под називом „Пројекти Креативне Европе у контексту екологије и умјетности”, у сарадњи Деска за Креативну Европу Министарства културе и НВО “Круг” из Лондона, организатора манифестације “Фестивал зелене културе”.

Учесници панела су Цхристопх Јанкоwски, шеф Деска за Креативну Европу Велике Британије, Зенепа Лика, потпредсједница Општине Улцињ, Аманда Россо, координаторка пројеката зелене културе у НВО Круг, Милица Перишић, генерална секретарка Фондације Петровић Његош и Борис Абрамовић, шеф црногорске мреже Фондације Ана Линд. Модератор панела биће Ана Савјак, координаторка црногорског Деска за Креативну Европу.

У фокусу панел дискусије биће блиска веза између креативних сектора, науке и екологије у подстицању зелене културе и одрживости, односно начини на који култура може утицати на смањење негативног утицаја грађана на животну средину, коришћење природних и обновљивих ресурса и подстицај одрживијег економског раста и развоја.

Радни језик панел дискусије је енглески, а агенду можете преузети овдје.