Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Susret ministra Goranovića i novoimenovane ambasadorke Venecuele Oriette Caponi

Susret ministra Goranovića i novoimenovane ambasadorke Venecuele Oriette Caponi
Datum objave: 26.03.2016 13:11 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Pavle Goranović, ministar kulture razgovarao je sa novoimenovanom ambasadorkom Bolivarske Republike Venecuele, Oriette Caponi, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

 

Ministar Goranović je istakao zadovoljstvo što je u prilici da razgovara sa ambasadorkom Caponi tokom njenog prvog dana u Crnoj Gori, naglašavajući time važnost kulture za odnose dvije zemlje. Kako su naveli sagovornici, kultura može biti temelj odnosa Crne Gore i Venecuele, jer imamo sličnu kulturu i tradiciju.

 

Bilo je riječi o organizovanju Dana Venecuele u Crnoj Gori, ali i predstavljanja crnogorske kulture u Venecueli, čime bi naravili prvi korak ka približavanju i upoznavanju naša dva naroda. Sagovornici su ocijenili da je ovakav model saradnje jedan od najboljih načina za razmjenu bogate kulture naše dvije zemlje.

 

Ambasadorka Caponi je iskazala posebno interesovanje za razmjenu u oblasti kinematografije, likovne umjetnosti i književnosti.

 

Predloženo je potpisivanje sporazuma o saradnji, čime bi se definisale oblasti i stvorili uslovi za konkretniju razmjenu u kulturi. Kako je istaknuto, ovaj sporazum neće biti samo formalni dokument, već pravi pokretač saradnje.