Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Konkurs za sufinansiranje projekata Fonda za saradnju Centralno-evropske inicijative (CEI)

Datum objave: 18.04.2016 11:57 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo kulture obavještava da je Centralno-evropska incijativa - CEI, čija je država članica i Crna Gora, objavila poziv za dostavljanja projekata koji će biti finansirani iz Fonda CEI za saradnju u oblasti mobilnosti i povezivanja.


U skladu sa Akcionim planom CEI 2014-2016, projekti moraju biti realizovani u jednoj od 11 oblasti aktivnosti saradnje, od kojih crnogorskim kulturnim djelatnicima i medijskog zajednici od posebnog interesovanja mogu biti Oblast 9 – Međukulturna saradnja, i Oblast 10 – Mediji.


Prihvatljivi podnosioci projekata su crnogorske javne i privatne institucije i organizacije, uključujući organizacije civilnog društva, kao i regionalne i međunarodne organizacije, a projektni prijedlozi treba da se fokusiraju na izgradnju kapaciteta i dijeljenje iskustava i znanja između država članica CEI koje su članice EU i onih koje to nisu, poput Crne Gore. Visina granta CEI je do 15.000 eura (što ne predstavlja više od 50% ukupnog iznosa projekta), i to za aktivnosti u formi konferencija, seminara, radionica i obuka.


Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 23. maj 2016, a period implementacije projekata je od 1. januara do 21. decembra 2017. godine.


Aplikacioni formular, Akcioni plan CEI 2014-2016 i prateću konkursnu dokumentaciju možete preuzeti sa adrese:http://www.cei.int/content/cei-launches-call-proposals-co-financing-cooperation-activities-0 .


Kontakt tačke u Ministarstvu kulture su: Borka Vuković (borka.vukovic@mku.gov.me), za oblast Medija, i Ana Savjak (ana.savjak@mku.gov.me) za oblast Međukulturne saradnje.