Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Посјета нове шефице Мисије ОЕБС Мариз Давије Директорату за медије

Посјета нове шефице Мисије ОЕБС Мариз Давије Директорату за медије
Датум објаве: 13.02.2017 14:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за медије, мр Жељко Рутовић, примио је данас у Подгорици,њену екселенцију Мариз Давије, сталну представницу ОЕБС-а у Црној Гори.

Том приликом господин Рутовић истакао је досадашњу успјешну сарадњу са Мисијом ОЕБС-а, са посебним нагласком на експертску подршку Мисије у области реформе медијског законодавства Црне Горе. У том контексту саговорници су нагласили значај слободних и независних медија као основ стабилности демократског друштва, у оквиру којег темељна људска права треба у континуитету унапређивати, како системским рјешењима, тако и доследном имплементацијом права и обавеза од стране свих субјеката друштва.
 
Саговорници су током разговора нагласили професионални, институционални и демократски значај саморегулације , истичући значај адекватних дјелотворних механизама и нужност поштовања етичког кодекса у пракси. 

Генерални директор Жељко Рутовић истакао је посебно задовољство наставка сарадње са канцеларијом ОЕБС-а у Црној Гори, у дијелу нормативно-институционалне заштите и промоције слободе изражавања и имплементације високих стандарда европског правног оквира, као важног предуслова и принципа одрживе демократије.