Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Posjeta nove šefice Misije OEBS Mariz Davije Direktoratu za medije

Posjeta nove šefice Misije OEBS Mariz Davije Direktoratu za medije
Datum objave: 13.02.2017 14:54 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za medije, mr Željko Rutović, primio je danas u Podgorici,njenu ekselenciju Mariz Davije, stalnu predstavnicu OEBS-a u Crnoj Gori.

Tom prilikom gospodin Rutović istakao je dosadašnju uspješnu saradnju sa Misijom OEBS-a, sa posebnim naglaskom na ekspertsku podršku Misije u oblasti reforme medijskog zakonodavstva Crne Gore. U tom kontekstu sagovornici su naglasili značaj slobodnih i nezavisnih medija kao osnov stabilnosti demokratskog društva, u okviru kojeg temeljna ljudska prava treba u kontinuitetu unapređivati, kako sistemskim rješenjima, tako i doslednom implementacijom prava i obaveza od strane svih subjekata društva.
 
Sagovornici su tokom razgovora naglasili profesionalni, institucionalni i demokratski značaj samoregulacije , ističući značaj adekvatnih djelotvornih mehanizama i nužnost poštovanja etičkog kodeksa u praksi. 

Generalni direktor Željko Rutović istakao je posebno zadovoljstvo nastavka saradnje sa kancelarijom OEBS-a u Crnoj Gori, u dijelu normativno-institucionalne zaštite i promocije slobode izražavanja i implementacije visokih standarda evropskog pravnog okvira, kao važnog preduslova i principa održive demokratije.