Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Film “Preludijum za snajper” Danila Marunovića prikazan u Italiji

Film “Preludijum za snajper” Danila Marunovića prikazan u Italiji
Datum objave: 01.03.2017 14:37 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Dokumentarni film “Preludijum za snajper”, autora Danila Marunovića, o našem istaknutom umjetniku Dimitriju Popoviću, nastao u okviru IPA projekta ArTVision, u kojem je učestvovalo Ministarstvo kulture, prikazan je na italijanskom festivalu Balkan Florence Express.

Uz Marunovićev, iste večeri je u bioskopu “La Compagnia” prikazan je i film “Smrt u Sarajevu” Oskarovca Danisa Tanovića. U sklopu festivala Marunović je bio i gost programa “Kafa sa autorima”, u sklopu kog je sa italijanskih novinarima, razgovarao o savremenim političim izazovima na Balkanu.
“Preludijum za snajper” premijerno je prikazan u ponedeljak, 23. novembra 2015. godine, u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Film je sniman na lokacijama u Parizu, Zagrebu i Cetinju, a autorsku ekipu čine: Danilo Marunović, scenarista i reditelj, Vladimir Vučinić, direktor fotografije, Slobodan Stanišić, autor muzike, Nikola Radonjić, grafički dizajner, Nemanja Bečanović, montažer i Lazar Mišurović, producent filma.Ovo je jedan od tri dokumentarna filma nastala u okviru projekta ArTVision.

Režiser i scenarista filma je Danilo Marunović, direktor fotografije Vladimir Vučinić, dizajner zvuka Slobodan Stanišić, grafički dizajner Nikola Radonjić, montažer Nemanja Bečanović i producent Lazar Mišurović iz Info Biroa iz Podgorice.