Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Poziv za učešće u EFP programu "Producers on the move"

Poziv za učešće u EFP programu "Producers on the move"
Datum objave: 09.03.2017 16:03 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu članstva Crne Gore u mreži European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jednog kandidata za učešće u programu Producers on the move.

Program koji je namijenjen razvoju i afirmaciji evropskih producenata biće realizovan u periodu 19-23. maj 2017. godine, tokom Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

Pravo učešća imaju producenti do 45 godina starosti, s naprednim znanjem engleskog jezika.
Za potrebe predselekcije zainteresovani kandidati su u obavezi da na engleskom i crnogorskom ili jeziku u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, dostave:

- Motivaciono pismo;
- Opis projekta kojim se žele predstaviti na navedenoj platformi, uz sinopsis i rediteljsku eksplikaciju (ukoliko postoji);
- Finansijski plan projekta.

Uz navedene materijale neophodno je priložiti i popunjen upitnik (bez unosa bodova), kao i prijavni formular, koje možete preuzeti ovdje.

Rok za dostavljanje aplikacije je 18. mart 2017. godine na adresu:

Ministarstvo kulture
Njegoševa ulica
81250 Cetinje
Naznaka: Konkurs European Film Promotion


Na osnovu propozicija mreže i ovog poziva, predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, dok će dvedeset finalista iz zemalja članica mreže, sistemom bodovanja, biti odabrano od strane EFP.

Ukoliko bude finalno selektovan za učešće, producent bi bio u prilici da predstavi filmski projekat na kojem trenutno radi, učestvuje u pičing sesijama, grupnim i individualnim sastancima, dok će njegov portfolio biti zastupljen u pres i promotivnim materijalima u Kanu.

Ministarstvo kulture platiće participaciju u iznosu 1.500€, te razmotriti mogućnost pokrivanja drugih troškova koji proizilaze iz učešća.

U programu Producers on the move, najzanačajnije panevropske mreže za promociju kinematografije, do sada su učestvovali producenti Sehad Čekić i Ivan Đurović.

Kontakt: Ilija Subotić, predstavnik Crne Gore u European Film Promotion (ilija.subotic@mku.gov.me).