Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Čestitka povodom 3 maja, Svjetskog dana slobode medija

Čestitka povodom 3 maja, Svjetskog dana slobode medija
Datum objave: 03.05.2017 08:41 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Povodom 3 maja, Svjetskog dana slobode medija, prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture, uputio je čestitku, u kojoj se navodi:

"Sloboda i dijalog, kao temeljni principi vizije savremenih medija, vrijednosti su koje promovišemo i za koje, zajedno, radimo. Znajući da slobodni i profesionalni mediji omogućavaju otvorenu javnu debatu o pitanjima od najšireg interesa, očekivano je da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava.

Unaprijeđenje medijskog i društvenog ambijenta Ministarstvo kulture i Vlada Crne Gore ne doživljavaju samo kao dužnost već kao opredjeljenje u kojem sve aktivnosti, u skladu sa evropskim standardima, predstavljaju očuvanje civilizacijskih vrijednosti na kojima se razvija crnogorsko društvo. Podržavamo i ohrabrujemo svaki dijalog i konstantne napore medijskih subjekata na jačanju samoregulatornih mehanizama i principa utemeljenih na visokim etičkim i profesionalnim standardima, a sve u funkciji rješavanja mnogobrojnih dilema i izazova s kojim se, zajedno, suočavamo.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, svim poslenicima javne riječi upućujem srdačne čestitke, uz želje da svojim profesionalnim izvještavanjem i njegovanjem visokih produkcionih standarda doprinose demokratskom razvoju crnogorskog društva ka porodici evropskih naroda."