Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine 2017. godine

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine 2017. godine
Datum objave: 16.05.2017 10:28 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo kulture poziva zainteresovane aktere iz oblasti kulture i kulturne baštine da se u periodu od 25. do 30. septembra tekuće godine uključite u obilježavanje međunarodne inicijative Dani evropske baštine, pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

Manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou, a u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou.

Ovogodišnja tema Dana evropske baštine je “Kulturna i prirodna baština”, a program obilježavanja manifestacija potrebno je dostaviti na mail adresu jelena.zaric@mku.gov.me, najkasnije do 15. juna 2017. godine.

Brošura Dana evropske baštine, u kojoj je naveden prijedlog 101 ideje za obilježavanje ovogodišnje manifestacije, nalazi se na linku.

Priručnik “Oživljavanje prirode i baštine: Kako razviti interpretativan pristup za Dane evropske baštine 2017” nalazi se na linku.