Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Održana scenaristička radionica Srdjana Vuletića na Montenegro film festivalu

Održana scenaristička radionica Srdjana Vuletića na Montenegro film festivalu
Datum objave: 08.08.2017 08:53 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministarstvo kultureScenaristička radionica "Moraš pogledati ovaj film", scenariste i reditelja Srdjana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, održana je u okviru pratećeg programa 31. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala (FFHN-MFF).

Radionica profesora Vuletića, kojoj su osim crnogorskih prisustvovali i studenti regionalnih akademija na kojima se izučavaju filmska umjetnost i produkcija, bila je fokusirana na temeljne principe praktičnog rada na razvoju scenarija dugometražnog igranog filma. Takodje, simuliran je princip rada filmskog marketa s posebnim fokusom na poziciju mladih i neafirmisanih stvaralaca koji razvijaju svoj scenario, dok su studenti bili u prilici da saznaju i brojne druge aspekte ove veoma kompleksne faze u stvaranju filmskog djela.

Radionicu profesora Vuletića organizovalo je Ministarstvo kulture u okviru godišnjeg programa rada Deska za Kreativnu Evropu. Pod pokroviteljstvom potprograma MEDIA EU, već treću godinu se tokom FFHN-MFF, organizuju dogadjaji kojima se doprinosi jačanju kadrovskih kapaciteta u oblasti crnogorske kinematografije, što u kontekstu ukupnih procesa revitalizacije domaćeg filmskog sektora predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta.