Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović posjetio Crnogorsko narodno pozorište

Ministar Bogdanović posjetio Crnogorsko narodno pozorište
Datum objave: 10.01.2018 17:36 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas u Podgorici sa rukovodstvom Crnogorskog narodnog pozorišta.

Na sastanku sa direktoricom Zoranom Kralj, umjetničkim direktorom Branimirom Popovićem i saradnicima razgovarano je o organizaciji, radu i programima Crnogorskog narodnog pozorišta.

Direktorica CNP Kralj i umjetnički direktor Popović upoznali su Ministra da je u proteklih 20 mjeseci pozorište realizovalo 13 premijera i 450 programa, ponovo aktiviralo Bijenale crnogorskog teatra, kao i da imaju u planu osnivanje regionalnog teatarskog festivala.

Ministar Bogdanović je istakao da su ostvareni rezultati Crnogorskog narodnog pozorišta u programskom smislu za pohvalu i izrazio uvjerenje da će se takva dinamika rada i produkcije nastaviti i u narednim mjesecima.

Osim programskih aktivnosti pozorišta razgovarano je o tehničkim kapacitetima, za koje su se sagovornici saglasili da ne odgovaraju sve zahtjevnijim potrebama nacionalnog pozorišta. “Tokom prethodne godine obezbijeđena su sredstva u iznosu od 220.000 eura i pokrenute su aktivnosti na adaptaciji Male scene, koja je prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta dramskih umjetnosti, a za koju je radove potrebno dodatno intenzivirati kako bi se što prije priveli kraju” istakao je ministar Bogdanović.

Prepoznata je, između ostalog, i potreba rekonstrukcije i adaptacije krova, velike sale, kao i klimatizacije, koja mora biti u prioritetima Ministarstva i Pozorišta. Sagovornici su istakli i potrebu obezbjeđivanja adekvatnog magacinskog prostora za potrebe Pozorišta, i naglasili da je u saradnji sa Opštinom Danilovgrad već odabrana lokacija na kojoj će se planirani objekat graditi.

Ministar Bogdanović je, na kraju, istakao da Ministarstvo i CNP moraju biti partneri i zajedno raditi na stvaranju što boljih uslova za obavljanje pozorišne djelatnosti u Crnoj Gori.