Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Instituta za medije

Ministar Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Instituta za medije
Datum objave: 13.02.2018 13:02 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa Oliverom Nikolić, direktoricom Instituta za medije.

Direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić predstavila je projekat Instituta koji će biti finansiran od strane Evropske komisije. Kako je istakla, projekat će se baviti etikom u crnogorskim medijima i biće realizovan u saradnji sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom etičkog novinarstva iz Londona.

Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je važnost ovako značajne teme prepoznata od strane Instituta za medije i naglasio kako je uvjeren da će projekat biti uspješno realizovan.

Razgovarano je i o značaju razvoja medijske pismenosti u Crnoj Gori. Sagovornici su istakli kako je postavljen dobar zakonodavni okvir u ovoj oblasti, te da je neophodno u saradnji sa svim relevantnim državnim organima, medijskom zajednicom i nevladinim organizacijama raditi na njegovoj dosljednoj primjeni u praksi.

Sastanku su prisustvovali: generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović, predstavnica Mirovnog instituta iz Ljubljane Brankica Petković i koordinatorka projekta Jelena Topalović.